Как объясняют исчезновение плавучих строений с киевской набережной

18 авг, 08:41

Державна інспекція з безпеки на морському та річковому транспорті склала акти про заборону експлуатації дебаркадера в Києві і відшвартувати один з них.

Як повідомили «Коментарям» у прокуратурі столиці, ннезаконно розміщені плавзасоби були виявлені в затоці Оболонь і на Дніпровській набережній.

Перевірка встановила, що посадові особи двох приватних підприємств у порушення вимог земельного та водного законодавства розмістили несамохідні плавзасоби (дебаркадери) на території набережних для здійснення господарської діяльності.

Крім того, в діях посадових осіб зазначених підприємств вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України - самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні. Розпочато досудове розслідування.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні вдень замість дебаркадера на набережній Оболоні залишилася лише порожня плавуча платформа. Не так давно на Оболонській набережній і біля Метромоста з´явилися плавучі ресторани, які три роки тому були прибрані з берегів Дніпра.

Як випливає з «Протоколу виїзного засідання з питань організації пасажирських перевезень річковим транспортом у місті Києві», наявного в розпорядженні «Коментарів», Департаменту транспортної інфраструктури КМДА було вказано затвердити в навігаційному періоді 2013 маршрут «Причал № 8 - затока Оболонь», за яким повинен курсувати річковий трамвай. А вчора, 15 серпня, на Оболонській набережній велися роботи, що зовні виглядають як устаткування причалу такого трамвая.

 

regionews.ua


Адрес новости: http://armembassy.com.ua/show/308216.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua