5 швидких виправлень для чорного екрану смерті у Windows 10

25 фев, 23:02

5 швидких виправлень для чорного екрану смерті у Windows 10

У Windows 10 є кілька проблем із чорним екраном, з якими можуть зіткнутися користувачі.

1. Виправте проблеми з несумісністю програмного забезпечення

  1. Клацніть правою кнопкою миші на ярлик програми, яку ви хочете запустити.
  2. Перейдіть до "Властивості", потім "Сумісність".
  3. Клацніть на "Засіб виправлення неполадок сумісності".

Хоча більшість несумісностей програмного забезпечення вже вирішено, все ще є деякі програми, які не працюють з Windows 10.

Тому в більшості випадків при спробі запустити стару програму, яка не сумісна з Windows 10, вона навіть не запускається. Але в деяких випадках це також може спричинити екран смерті.

Єдине, що ви можете зробити, щоб вирішити цю проблему та запобігти появі BSOD у майбутньому - це запустити засіб вирішення проблем із сумісністю .

Це робить перевірку, чи можна програму відкрити в режимі сумісності з попередньою версією Windows. 9 разів із 10, це вирішить проблему.

2. Виправити проблеми з драйвером

  1. Клацніть правою кнопкою миші кнопку "Пуск".
  2. Відкрийте "диспетчер пристроїв".
  3. Перегляньте список основних компонентів (процесор, чіпсет, графічний процесор).
  4. Клацніть правою кнопкою миші на "пристрої".
  5. Виберіть "Оновити драйвер".
  6. Слідуйте майстру.

Крім того, чорний екран може з’явитися, якщо драйвер відеокарти працює неправильно. Якщо у вашому процесорі є вбудована відеокарта, від'єднайте монітор від виділеного графічного процесора та підключіть його до вбудованого.

Якщо проблема зникне, видаліть драйвери графічного процесора та перевстановіть їх з нуля. Ви можете скористатися спеціалізованою утилітою, для повного видалення драйвера графічного процесора.

Найпоширенішими причинами як синього, так і чорного екрану смерті. Вам слід витратити час на оновлення драйверів до їх останніх версій, оскільки це значно покращує стабільність та продуктивність системи.

3. Виправте проблеми з перегрівом

Якщо ви використовуєте Windows 10 на ноутбуці, ви можете зіткнутися з проблемою чорного екрану смерті через проблеми з перегрівом. Якщо ви не можете визначити причину перегріву, можливо вам доведеться звернутися в сервісний центр. Ви можете знайти сервісний центр в інтернеті, або в магазині ZETO. Ми не тільки визначимо проблему з ноутбуком, а й зможемо замінити комплектуючі на місці.

Вимкніть ноутбук, почекайте деякий час, поки він охолоне, а потім увімкніть його знову. Ми також рекомендуємо придбати зовнішній кулер для вашого ноутбука, оскільки це дуже допомагає запобігти його перегріванню.

Попадання пилу - основна причина перегріву. Якщо вам зручно використовувати викрутку, ви можете зняти задню панель і очистити ноутбук від пилу. Пил має тенденцію накопичуватися навколо вентиляційних отворів та всередині вентиляторів.

Звичайно, якщо ви не впевнені в цьому, ми настійно рекомендуємо віднести вашу систему до спеціалізованого техніка для очищення.

Одне, на що слід згадати - це завжди тримати ноутбук на твердій і піднесеній поверхні. Це дозволяє повітрю циркулювати і охолоджувати систему.

З іншого боку, якщо ви впевнені, що перегрів не є проблемою, і це не спричинило BSOD на вашому ноутбуці, ви можете спробувати деякі з перелічених вище рішень.

4. Запустіть вбудований засіб усунення несправностей

  1. Зайдіть в "Налаштування"
  2. Потім "Оновлення та безпека"
  3. Запустіть засіб усунення несправностей

Windows 10 також має вбудований засіб виправлення неполадок на синьому екрані. Хоча цей посібник зосереджений на тому, як виправити проблеми з чорним екраном, все ж є гарною ідеєю також запустити засіб вирішення проблем із синім екраном.

Цей інструмент усуває помилки, через які Windows 10 несподівано зупиняється або перезавантажується, і може допомогти вам також вирішити проблеми з чорним екраном.

5. Додаткові методи усунення несправностей

  1. Прослухайте звукові сигнали. Деякі системи матимуть слуховий сигнал при виникненні помилки, яка може вказувати на несправний компонент.
  2. Від'єднайте всю периферію та перезавантажте ноутбук. Іноді зовнішня периферія може спричинити цю проблему, тому вам потрібно визначити проблемний пристрій.
  3. Видаліть нещодавно встановлені програми, особливо якщо ця проблема виникла незабаром після завантаження нових програм.
  4. Вимкніть швидкий запуск з панелі керування.
  5. Вийміть акумулятор ноутбука.
  6. Вимкніть антивірусне програмне забезпечення .
  7. Перейдіть до засобу перегляду подій > Журнали Windows > Система та перевірте причину помилки, про яку повідомляється.

Поширені запитання: Чорний екран смерті в Windows 10

Універсального виправлення для чорних екранів смерті не існує, хоча ви можете добре уявити, як це виправити, знаючи, що спричиняє такі помилки.

Чорні екрани смерті схожі на сині екрани смерті тим, що вони обидва фактично з’являються, коли ваш ноутбук стикається з критичними помилками, щоб запобігти погіршенню проблем.

Оскільки вони настільки схожі на помилки синього екрану смерті, використання спеціальних засобів відновлення BSoD також спрацює і на проблемах чорного екрану.


Адрес новости: http://armembassy.com.ua/show/340691.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua