Реабілітація наркозалежних в Києві

18 авг, 16:30

     Наркотична залежність - це одне з найпоширеніших і найнебезпечніших хронічних захворювань, результат якого може бути абсолютно непередбачуваним. Так як вживання наркотиків поступово руйнує всі сфери життєдіяльності залежного, а також має вкрай сильний негативний вплив як на певні органи, так і на організм в цілому. На жаль, на даний момент не існує "чарівної таблетки" для лікування всіх видів психоактивних речовин зі 100% результатом. Подолання залежності включає більш комплексний і ґрунтовний підхід, що вимагає відповідального виконання певного ряду умов, як з боку рідних залежного, так і з його боку.

     Не можна недооцінювати важливість наявності конкретного плану дій для реалізації на практиці такої непростої мети, як - позбавлення від хімічної залежності. Оскільки, спираючись на результати соціологічного дослідження британських учених, люди, які прописують в органайзері короткострокові та довгострокові цілі, з конкретними часовими рамками для їх виконання, успішно реалізовували їх.

     У випадку з наркотичною залежністю, перш ніж переходити до планування, слід звернутися за допомогою до нарколога або сертифікованого експерта з продовження хімічної залежності, який, враховуючи індивідуальні особливості хворого, допоможе при складанні певного алгоритму дій.

     Безумовно, першим кроком є запобігання наступному вживання. Найефективнішим варіантом вирішення цього питання буде помістити залежного до спеціальної установи – реабілітаційний центр, в якому залежна людина пройде курс реабілітації від наркотиків. В таких установах працює штат кваліфікованих співробітників, готовий надати необхідну першу допомогу, до якої входить детоксикація та полегшення абстинентного синдрому (ломки). Яка може виявлятися як у суто психологічному, так і у фізичному плані, залежно від психоактивної речовини, яку залежний волів останнім часом.

Після детоксикації слід найважливіший етап, який робить максимальний внесок у процес одужання - психосоціальна реабілітація наркозалежних. На цьому етапі людина працює зі своїми почуттями, мисленням, переконаннями, принципами, цінностями, поведінкою та установками та замінює свої старі та неефективні способи взаємодії з оточуючими на нові та ефективні моделі взаємодії з людьми.


Адрес новости: http://armembassy.com.ua/show/341295.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua