• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Ющенко відкрив позачергове засідання уряду
    Опубликовано: 2006-01-12 14:17:00

    Президент України Віктор Ющенко очікує від уряду чіткої програми діяльності на перший квартал 2006 року. Про це Глава держави заявив сьогодні, відкриваючи позачергове засідання Кабінету Міністрів. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За словами Президента, він ініціював засідання з двох головних причин: для оцінки ситуації в системі виконавчої влади та для того, щоб «побачити абсолютно чітку програму ефективної роботи» уряду до часу формування нового складу Кабінету Міністрів після парламентських виборів. Йдеться, зокрема, про впровадження нової політики енергозбереження.

    Звертаючись до ів уряду, Президент наголосив, що в нинішній ситуації вони мають можливість продемонструвати суспільству як свою професійну відданість, так і патріотизм.

    Коментуючи рішення Верховної Ради щодо відставки уряду, Президент заявив, що він відкликав свій підпис під меморандумом про співпрацю, підписаним у вересні 2005 р. між владою і опозицією. За словами В. Ющенка, він зробив це, «оскільки протилежна сторона порушила фундаментальний принцип цієї домовленості – співпрацю щодо стабілізації внутрішньої політичної ситуації в Україні».

    Також, на думку Президента, останні події лише підтверджують висловлені раніше застереження, що несистемні та незважені зміни до Конституції можуть дестабілізувати цю ситуацію.

    Не сформований з вини парламенту Конституційний Суд, за словами Президента, фактично є «першою жертвою перемоги корпоративних інтересів над потребами країни». «Сьогодні можна сказати, що Конституція України позбавлена голосу», – наголосив В. Ющенко.

    Водночас Президент висловив переконання, що завдяки нинішнім подіям уряд отримає багато партнерів серед «здорових демократичних сил».

    Президент також наголосив на необхідності формування конструктивних відносин уряду з парламентом. «Я сподіваюся, що не дивлячись на процеси, які відбуваються після рішення парламенту, уряд розцінюватиме формування своїх конструктивних відносин з Верховною Радою як один із пріоритетів», – сказав Глава держави. На його переконання, вже на поточній парламентській сесії необхідно прийняти близько 30 важливих законопроектів, котрі «можуть відкрити основи нової політики в 2006 році». «Тому я просив би і Верховну Раду, і Кабінет Міністрів знайти достатній рівень комунікації, порозуміння, щоб ці закони були проведені», – сказав Віктор Ющенко.

    Президент також наголосив, що гарантує дотримання законності при прийнятті власних рішень та рішень уряду. «Ми повинні засвідчити всім політичним силам, що ми поважаємо Конституцію України, закони України, і будемо діяти виключно у правовому полі», – сказав Віктор Ющенко.

    ELCOMART Политика

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.