• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Ющенко вимагає від Ради відмінити постанову про відставку КМУ
    Опубликовано: 2006-01-12 14:02:00

    Президент України наполягає, щоб Верховна Рада України скасувала Постанову «Про відставку Прем'єр-міністра України, ів Кабінету Міністрів України» від 10 січня 2006 року як таку, що не відповідає Конституції України. Лист відповідного змісту Президент України надіслав сьогодні до українського парламенту. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Жодним чином не заперечуючи конституційного права парламенту вирішувати питання про відставку всього складу Уряду, вважаю за необхідне зазначити, що таке право має бути реалізовано виключно на підставі та у спосіб, що передбачені Конституцією України», – йдеться у листі Глави держави.

    Президент наголошує, що Основним Законом України передбачено два способи реалізації такого права. Перший – прийняття Верховною Радою України в порядку, визначеному статтею 87 Конституції України, резолюції недовіри Кабінету Міністрів України, що за статтею 115 Конституції має наслідком відставку всього складу Уряду. Підставою для розгляду такого питання Верховною Радою України має бути відповідна пропозиція Президента України або не менш як 150 народних депутатів України. Таких пропозицій до Верховної Ради України внесено не було.

    Другий спосіб – прийняття Верховною Радою України відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України рішення про задоволення заяви Прем'єр-міністра України про його відставку, поданої ним згідно зі статтею 115 Конституції України. «Така заява, – підкреслює В. Ющенко, – Прем'єр-міністром України не подавалась».

    Президент наголошує, що за статтею 152 Конституції України правові акти визнаються неконституційними, якщо була порушена встановлена Конституцією України процедура їх розгляду, ухвалення.

    У зв'язку з цим Президент України підготував звернення до Конституційного Суду України з поданням про визнання Постанови Верховної Ради України «Про відставку Прем'єр-міністра України, ів Кабінету Міністрів України» неконституційною. «Разом із тим дане звернення не може бути розглянуте, оскільки з вини Верховної Ради України роботу Конституційного Суду України заблоковано», – наголошує Президент та додає, що у такій ситуації, керуючись частиною другою статті 102 Конституції України, наполягає на тому, щоб Верховна Рада України скасувала означену Постанову як таку, що не відповідає Конституції України.

    ELCOMART Политика

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.