• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • В Киеве свирепствует новый и очень страшный вид гриппа
    Опубликовано: 2013-03-12 03:03:33

    Запасів медикаментів в комунальних аптеках і лікарнях більш ніж достатньо. Ціни ніхто накручувати не буде – ми за цим слідкуємо. Навіть якщо в квітні епідпоріг буде перевищений, паніки серед людей не виникне

    До Києва «прийшов» новий штам вірусу грипу В – «Вісконсин». Тільки за минулий тиждень у столиці на грип захворіли 25 тисяч осіб, і до перевищення епідпорогу не вистачає всього 15%.

    - З початку епідемічного сезону люди хворіли вже всім знайомим «свинячим» грипом. Але за останній тиждень зросла кількість захворювань на грип типу «В» – «Вісконсин». Хворіють і на грип H3N2 – «Вікторія». Але він не такий небезпечний, оскільки вже ходив в Україні вісім років тому, і на нього у багатьох імунітет, – зазначила завідуюча відділом Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН Алла Мироненко, яку цитує “Київ Коментарі“.

    За словами лікарів, симптоми «Вісконсина» такі ж, як і при інших типах грипу.

    - А новим його називають тому, що він зазнав мутації. Характерною ознакою всіх видів грипу є різке підвищення температури тіла. Далі виявляються ускладнення. Це може бути ангіна, бронхіт і навіть запалення легенів, – пояснив головний імунолог Києва Олег Назар.


    Лікарі кажуть: якщо захворів – краще викликати «швидку» і лягти на пару днів у лікарню.

    - При грипі завжди дуже висока температура. Зазвичай вона важко збивається. Наші люди звикли лікуватися вдома. Такого робити ні в якому разі не можна, оскільки висока температура може спричинити ускладнення. Якщо вам пропонують госпіталізацію і стаціонарне лікування – не відмовляйтеся, – підкреслив головлікар поліклініки № 5 Володимир Романюк.

    Тим часом столичні аптеки вже щосили готуються до можливого ажіотажу: закуповують маски і популярні ліки від грипу та ГРВІ.

    Столична влада запевняє, що до можливої ​​епідемії грипу готові.

    - Запасів медикаментів в комунальних аптеках і лікарнях більш ніж достатньо. Ціни ніхто накручувати не буде – ми за цим слідкуємо. Навіть якщо в квітні епідпоріг буде перевищений, паніки серед людей не виникне. Ну, а що стосується приватних аптек, їх контролює Державна служба України з лікарських засобів, – повідомив директор Департаменту охорони здоров`я КМДА Віталій Мохорєв.

    Нагадаємо, Київ виявився досить близько до епідеміологічного порогу. Зокрема, вірус грипу В, який не реалізував свій епідеміологічний потенціал в цьому році, може дати про себе знати навіть у квітні. Останній раз в квітні несподівано почалася епідемія грипу в 1996 році. Як показує статистика, найбільша захворюваність спостерігається у дітей від 1 до 4 років. Трохи менше – у дітей до 9 років. Серед дорослих показник захворюваності найнижчий.

     

    http://kiev-forum.org

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.