• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Киевлянам рассказали, что делать, если соседи уже «достали»
    Опубликовано: 2013-07-01 07:33:24

    Недодержання тиші в період часових обмежень є адмінпорушенням і підлягає штрафним санкціям

    За статистикою надання юридичних консультацій співробітниками ГО «Муніципальна ліга Києва», у літній період з питанням «як впливати на сусідів за недодержання тиші у багатоквартирному будинку» звертається кожен третій киянин. Як пояснюють юристи, це пов’язано з активізацією проведення ремонтно-будівельних робіт у літній період.

    «Кожен другий мешканець не знає куди подітися від звуків дрелі о 7-й годині недільного ранку. Проте не кожен знає, що недодержання тиші в період часових обмежень визнається правопорушенням, за яке встановлюється адміністративна відповідальність: попередження або накладання штрафу на громадян до 255 гривень, у випадку вчинення протягом року повторно такого ж порушення - до 510 гривень, а на посадових осіб підприємств 510 та 2550 гривень відповідно» - пояснюють у ГО «Муніципальна ліга Києва».

    Юристи зазначили, що відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", житлові будинки належать до захищених об`єктів, на яких діють часові обмеження. Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21:00 до 8:00, а у святкові й неробочі дні – цілодобово. Гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, застосування піротехнічних засобів забороняються у нічний час із 22:00 до 8:00.

    «Зазвичай, ми пояснюємо людям, що власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов`язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт і лише за їхньою згодою проводити ремонтні чи будівельні роботи як у святкові, так і в неробочі дні. – розповідають юристи громадської організації - Якщо ж ремонтні роботи ведуться без згоди сусідів, то посадова особа органів внутрішніх справ за вашою вимогою може скласти протокол про адміністративне правопорушення».

    Вимоги щодо заборони проведення будівельних та ремонтних робіт розповсюджуються також і на прибудинкову територію, зазначають юристконсульти, а отже якщо у вас під вікнами будується новий будинок то часові обмеження щодо проведення будівельних робіт розповсюджуються також на будівельників та забудовника такого будинку.

     

    http://vidgolos.com

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.