• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • За роды в Киеве нужно заплатить от 800 дол
    Опубликовано: 2013-07-22 00:51:49

    "Якщо народжуєш сама, лікар більше 700 доларів не попросить. За кесарів розтин і партнерські пологи доведеться доплатити ще 100 доларів", - розказує киянка Ольга Дмитрук.
    У травні Ольга стала мамою вдруге. Народжувала доньку Анну в одному зі столичних пологових будинках.
    "Першу дитину – сина Максима – у 2009 році я народжувала у Житомирі, - згадує породілля. – Тоді ми з чоловіком жили там у батьків. Пологи обійшлися у три тисячі гривень. Цього разу заплатили майже втричі дорожче. За два місяці до пологів їздили з чоловіком домовлятися з акушерами. Пройшли чотири пологові будинки. Менше, ніж за 500 доларів тепер ніхто й говорити не хоче. Ще по 500 гривень треба доплачувати за окрему палату, якщо не хочеш з трьома в одній лежати. Артем захотів народжувати зі мною. Навіть на курси про батьківство з роботи відпрошувався. За партнерські пологи треба буде ще 100 доларів доплатити".
    Дмитрук радить наперед лікарям грошей не давати.
    "Пологи – це непередбачувана подія. Можна народити у термін, який ставлять по УЗД і за критичними днями, а можна на два тижні раніше чи пізніше. Багато знайомих обпеклися, коли давали хабарі наперед. Буває, у жінки почалися перейми на 38 тижні, а лікар у відпустці чи на лікарняному. Спланувати легше тільки плановий кесарів розтин".
    За словами породіллі, їй партнерські пологи обійшлися у $ 800 – 6,4 тис. грн.
    "Дали 600 доларів лікарю, по 50 медсестрам. Вони мені ще тиждень після пологів масаж грудей робили, щоб молоко добре пішло. Дехто ще доплачує анестезіологу, але я народжувала без знеболювального. Ще 100 доларів мали заплатити, щоб чоловіка пустили на пологи. Це в пологових будинках називають благодійним внеском".
    "Гроші на пологи ми відкладали, бо знали, що безплатно зараз нічого не буває, - говорить Ольга. - За другу дитину обіцяють 60 тисяч гривень державної допомоги виплатити, але коли отримаємо перші гроші – не знаю. Як почали документи на виплату готувати, то мусили понервувати. То в ЖЕКу не було довідок про склад сім'ї, то якогось ксерокса не хватало. Вже два місяці, як документи здали, а грошей нема. Аби до кінця липня прийшли на карточку".

     

    http://gazeta.ua
     

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.