• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Киевский аэропорт уже хотят перенести
    Опубликовано: 2013-08-31 22:51:40

    Архітектурно-містобудівна рада схвалила новий Генеральний план Києва - документ, який визначить розвиток міста на десятиріччя.

    Серед нововведень - перенесення аеропорту "Жуляни" за межі столиці, ліквідація двох автовокзалів, створення острівної "республіки". Про це розповів головний архітектор міста Сергій Целовальник, якого цитує Укрінформ.

    "Аеропорт "Київ" в Жулянах з центру міста пропонують перенести у район Великої Бугаївки у Васильківському районі. Однозначно ліквідують автовокзали "Центральний" і "Південний", а маршрути перенесуть на новий автовокзал на Теремках", - відзначає видання.

    Зелене "серце" столиці, що складається з 37 дніпровських островів, зараз поділене між сімома районними адміністраціями. Усі їх пропонується об'єднати в автономну територію зі своїм управлінням. На півночі і півдні, де острови ще не сильно зачеплені цивілізацією, буде комплекс для екотуризма. А в районі Гідропарку, Труханового, Венеціанського і Долобецького - зони для активного відпочинку (спортивні парки і розваги).

    Згідно з Генпланом, будівництво метро на Троєщину, яке почнеться вже цього року, буде завершено через 5-7 років. Нова лінія піде по центральному проспекту житлмасива - проспекту Маяковского, а не по вул. Бальзака, як планувалося раніше.

    "Заплановано відгалуження на дві станції від "синьої" лінії на майбутній житловий масив Теремки-3 (50 тис. жителів), а також будівництво підземки на Виноградар (це далека перспектива). Зроблять додаткові входи на станціях "Вокзальна", "Університет", "Олімпійська", "Дружба Народів", - зазначається у публікації.

    З'яиться також більше пішохідних маршрутів, покажчиків, велодоріжок і парковок. Найбільш амбітний пішохідний маршрут - "Київ самобутній", який вже почали реалізовувати. Він охоплює територію історичного Подолу від Колони Магдебурзького права до Верхнього і Нижнього валів, від Дніпровської набережної до Андріївського узвозу.

    Крім того, повідомив Целовальник, у Генплані заборонено будь-яке будівництво в історико-архітектурних заповідниках "Києво-Печерська Лавра" і "Софія Київська", а в центрі міста забудову обмежать 16-ма поверхами (на Подолі - до п'яти). Усі скандальні ділянки, які були раніше відведені під будівництво, в Генплані виключені.

    Житлову забудову пропонується вести на правому березі (район Теремків), що дозволить зменшити трафік із спальних районів через Дніпро. На лівому березі з'являться бізнес-квартали, головним з яких стане "Київ Сіті" на Княжому затоні.

    Протягом півроку новий Генеральний план столиці має розглянути державна експертиза і схвалити Київрада.

     

    expres.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.