• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Россия прогнозирует Украине и Беларуси новый кризис
    Опубликовано: 2013-09-25 13:56:57

    Наступні три роки будуть складними для партнерів Росії по Митному союзу та інших сусідів — падіння попиту з боку ЄС і Росії може спровокувати кризу в Україні та Білорусі, йдеться в прогнозі соціально-економічного розвитку на 2014-2016 роки, презентованому Мінекономрозвитку РФ.
     
    Російські чиновники пророкують Києву і Мінську ослаблення споживчого буму, відтік капіталу і відчутне падіння національних валют. На думку міністерства РФ, економічна ситуація в Україні буде непростою у наступні три роки, передає «Кореспондент».
     
    Одним із ключових ризиків економіки України росіяни назвали зростання дефіциту поточного рахунку. Так, після першого кварталу негативне сальдо рахунку поточних операцій дійшло до $2,2 млрд.
     
    «В умовах збільшення дефіциту поточного рахунку підтримка фіксованого обмінного курсу гривні посилює тиск на валютні резерви, які поступово знижуються, що може призвести до ослаблення курсу гривні в останні місяці 2013 року», — вважають автори документа.
     
    Вірогідне падіння ціни гривні разом з дворазовим скороченням Національним банком України облікової ставки до рівня 6,5% може спровокувати повернення інфляційного тренда.
     
    «Відновлення економічного зростання почнеться не раніше 2014 року і буде підтримуватися поліпшенням зовнішнього попиту, а також ослабленням обмінного курсу гривні і зростанням конкурентоспроможності експорту», — упевнені російські чиновники.
     
    Серйозні ризики, з точки зору авторів документа, провокують фінансову і політичну нестабільність в Україні.
     
    «Зважаючи на тривалу кризу банківського сектору і збереження проблем кредитування, а також на тлі не дуже сприятливого бізнес-середовища динаміка інвестиційного попиту може залишатися слабкою або навіть негативною аж до 2015 року. Водночас ослаблення грошової, яке вже почалося, політики може стати чинником прискорення зростання інвестицій», — зазначено в прогнозі.
     
    Водночас Білорусі росіяни пророкують можливе повторення кризи 2011 року з різким обвалом білоруського рубля в 2014 році.
     
    Зазначимо, що активне наближення Києва до Брюсселя викликає занепокоєння Москви, яка вже неодноразово заявляла про можливе застосування торгових санкцій для захисту місцевих виробників. Також у Кремлі не сприймають заявлене прагнення української влади йти і на Захід, і на Схід одночасно.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.