• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Голодовка в знак протеста в Киеве
    Опубликовано: 2013-10-09 01:13:00
    У Києві голодує вчителька. Жінка без їжі вже третю добу поспіль. Зважитися на акцію протесту педагога змусило керівництво навчального закладу – дитячої школи мистецтв. За словами голодувальниці, дирекція робить акцент на платних класах і блокує вступ обдарованих дітей із незаможних родин. Бо заплатити тисячу гривень на місяць не кожній сім'ї по кишені. Війна із дирекцією навчального закладу досягла свого апогею, коли у педагога забрали клас. Дітей відтепер вона навчає у коридорі і на голодний шлунок.
     
    На День учителя Софія Жекова оголосила безстрокове голодування прямо на робочому місці. Жінка 7 років працює у дитячій школі мистецтв №8, викладає народний спів. Останній тиждень заняття педагог вимушена проводити просто у коридорі. Її учениця сидить у верхньому одязі, адже у холі школи надто холодно, щоб роздягатися, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.
     
    Свою акцію непокори вчителька розпочала як останній метод боротьби із керівництвом школи. Каже, воно перетворило роботу педагогів на пекло – вчителям постійно скорочують робочі години і, відповідно, зменшують зарплату, а дітей зараховують, переважно, на платне навчання. "Виявляється, у нас дуже багато є місць на державне навчання, вони просто з барського плеча роздають, кому хочуть", - говорить Софія Жекова. Жінка каже, іншими словами, школа перетворилася на бізнес-структуру. У школі існують бюджетні та контрактні місця. За словами учителів та батьків, на безкоштовне навчання вступають тільки одиниці. У школі процвітає корупція. На керівника школи скаржиться не одна єдина вчителька. Інші педагоги, які не бояться втратити роботу, кажуть, що директор порушує Конвенцію з прав дитини, яка передбачає безкоштовне навчання.
     
    Окрім того, не задоволені атмосферою в школі й батьки. Діти навчаються у коридорах. За що платять гроші – не ясно.
     
    У своє виправдання директор каже, вчительку не допускають до уроків, бо вона не здала медичну довідку і розклад занять. І взагалі, ходити до неї діти не хочуть. "Є звернення від батьків, вони кажуть, що педагог поводиться з ним неетично. Педагог себе поводить так, що діти бояться ходити у школу", - каже директор Валерій Федченко. Проте показати звернення батьків відмовився. Батьки ж кажуть, що вчителькою задоволені.
     
    Щодо поборів у школі, директор був категоричний. Мовляв, ніяких поборів нема і бути не може.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.