• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Опасная находка под Киевом
    Опубликовано: 2013-10-18 04:33:00
    Небезпечна знахідка прямісінько у середмісті столиці. На одній з продовольчих баз зберігали понад 10 тонн сумнівної продукції. Заморожене м’ясо та риба не мали відповідних сертифікатів якості, відсутня була і інформація про походження сировини.
     
    Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва:
     
    «В ході відпрацювання вет міліцією була виявлена цей склад з продукцією». Увагу ветеринарів привернула не лише відсутність документів, а й недотримання елементарних вимог зберігання.
     
    Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва:
     
    «Рибна продукція, яловичина продукція як мінімум товарне сусідство плюс санітарні вимоги, дезінфекція».
     
    Утім так зберігають левову частку харчів, констатують у службі. 75 відсотків перевірених підприємств десь да нагрішать. Так з 12 тисяч перевірок - понад сім тисяч з порушеннями. Утім не чистих на руку виробників може бути і більше, не приховують у службі. Проте виявити досить складно. Адже про перевірки підприємців попереджають за кілька тижнів. Отож той має час приховати докази. А от стати непрошеними гостями міліція зможе, якщо депутати приймуть нову редакцію закону про якість та безпечність харчової продукції.
     
    Сергій Оксюта, отдел ветеринарной милиции:
     
    «Предусмотрен тот варіан, как раньше било. Без препятственно проходиттна подконтрольніе об’єкти. Эта норма будет в новом законе. Но будет она принята это твопрос. Поє ому ми ждем его с нетерпением». А от виробників закон змусить перейти на європейські стандарти контролю якості та безпечності харчів.
     
    Віталій Башинський, Заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України:
     
    «Процес контролю в інших державах світу, та запропонований проектом в Україні відноситься до введення в обов’язковому порядку жорсткої системи самоконтролю всіх процесів виробництва. А не тільки готового кінцевого продукту».
     
    На зелене світло з верховної ради чекає майже півтори сотні працівників служби. Утім у якості харчів мають бути зацікавлені і самі споживачі. Уважно читати етикетку, запитувати про дозволи. І Якщо запідозрили щось не чисте – повідомляти правоохоронцям. Адже це не лише турбота про власне здоров’я, а й про про продовольчу безпеку держави.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.