• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Уже привыкли: киевляне погрязли в долгах и кредитах
    Опубликовано: 2013-11-09 04:33:00
    Споживче кредитування в столиці переживає новий бум, наздоганяючи показники докризового 2007 року.
     
    Жителі столиці працюють більше, ніж кріпаки у Російській імперії, жартує керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман, пише Корреспондент.net
     
    Так, за підрахунками експерта, щоб виплатити позику, взяту на ноутбук, смартфон, пральну машину та інші блага цивілізації, житель столиці майже половину свого робочого часу трудиться на банки – за даними НБУ 135,1 млрд грн, що в сім разів більше бюджету Києва. З них 58 млрд грн – позики мешканців столиці та області, найбільших боржників у країні.
     
    Тим часом в цьому році в банківській системі вперше з початку кризи 2008 року частка кредитів, виданих фізособам, почала збільшуватися. Аналітики вважають, що сума кредитів, які, найімовірніше, будуть видані в цьому році, обжене докризовий і економічно жвавий 2007-й.
     
    У той час як зростаючу тягу співвітчизників до покупок в борг у відношенні самих позичальників фахівці вважають хронічним захворюванням, то відносно банків бачать позитивний ефект, що істотно оживляє сферу.
     
    У Топ-5 найбільш популярних товарів, які покупці беруть в розстрочку, входять телевізори, ноутбуки, смартфони, холодильники і пральні машини. Чим вище цінова категорія товару, тим краще він реалізується в кредит, пояснюють експерти. І якщо людина спочатку налаштована на покупку в борг, то вона швидше з одного виду товарів віддасть перевагу моделі подорожче.
     
    Наддоступність кредитів не єдина причина їхньої популярності. Українцями рухає бажання красивого життя, коментує Найман, їх доходи впали, але запити залишилися колишніми.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.