• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Беременной киевлянке утроили настоящий бойкот
    Опубликовано: 2013-11-09 03:03:00
    Вагітній киянці, яка працює начебто у престижній фірмі, на роботі життя не дають. Вагітній матері, за її словами, знизили зарплату відразу у 10 разів і влаштували бойкот. Жінка впевнена, так її змушують звільнитися, аби не платити фінансову допомогу на дитину, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.
     
    Катерина народжуватиме за декілька місяців. Утім, сьогодні жінка хвилюється не за здоров'я своєї дитини, а через роботу, яку може втратити. За її словами, керівництво намагається зробити усе, аби вагітна співробітниця написала заяву на звільнення. Катерина, яка має ще одну дворічну дитину і є єдиним годувальником у сім'ї, на ультиматуми керівництва не погоджується. "Я йому сказала, що звільнятися не збираюся. Він мені відповів, що знає багато способів, як повпливати на людину і змусити самостійно звільнитися. У принципі після цього почався терор і війна", - розповіла жінка.
     
    Катерина уже 5 років працює бухгалтером-аудитором у компанії із іноземними інвестиціями. Каже, раніше проблем ані з керівництвом, ані з колегами по роботі не мала. Конфлікт розпочався, коли жінка розповіла про свою вагітність. Спочатку їй просто запропонували піти, а коли не погодилася, зменшили зарплату вдесятеро.
     
    Окрім того, на роботі на жінку постійно тиснуть. Не витримавши, Катя пішла у відпустку. Керівництво фірми оголосило жінці справжній бойкот: з її робочого столу забрали комп'ютер та телефон, а працівникам узагалі заборонено спілкуватися із жінкою.
     
    Генеральний директор фірми, у якій працює вагітна, не захотів спілкуватися ні з працівницею, ні з журналістами. Одразу ж вимагав вийти з приміщення.
     
    Катерина підозрює, причиною зменшення зарплати є її розмір. У декреті жінка мала б отримати від фірми 63 тисячі гривень, тепер же зможе лише 8. Утім, юрист фірми наполягає - гроші тут ні до чого, жінка просто перестала справлятися зі своєю роботою. "Адміністрація правомірно реалізувала передбачене статтею 98 КЗоТа право визначати розмір штатного окладу", - каже чоловік.
     
    Згідно з українським законодавством, звільняти вагітну жінку, зменшувати їй зарплату чи здійснювати психологічний тиск заборонено. Порушення карається Кримінальним кодексом.
     
    Катерина поскаржилася до прокуратури. Правоохоронці уже провели перевірку і таки виявили низку порушень. "Допущено порушення трудового законодавства. Зокрема, прав громадянки Бугай у зв'язку із чим матеріали про виявлені правопорушення направленні до Шевченківського РУ для вирішення питання про внесення до єдиного державного реєстру за статтею 172 ККУ", - кажуть у прокуратурі.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.