• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Киев потеряет полмиллиарда гривен из-за маленькой ошибки
    Опубликовано: 2013-12-07 04:33:18

    Мінагрополітики не внесло відповідні зміни до Переліку державних підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління, порушивши постанови уряду та інші розпорядчі документи.

    Міністерство агрополітики створило умови для втрати державного майна на 500 млн грн., у тому числі офісної будівлі на Хрещатику, 24. Про це йдеться у звіті Державної фінансової інспекції, передають «Наші гроші».

    Мінагрополітики не внесло відповідні зміни до Переліку державних підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління, порушивши постанови уряду та інші розпорядчі документи.

    Це стосується ДП «Укрспирт», ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація України», ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», ДП «Конярство України», ДП «Укрліктрави» та Державної продовольчо-зернової корпорації (ні як державного підприємства, ні як публічного акціонерного товариства).

    При цьому, через невнесення до Переліку ДПЗК як державного підприємства, майна корпорації, яке перебувало у державній власності, під час перетворення її у публічне акціонерне товариство перейшло у власність ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

    Нині цією компанією узаконено право приватної власності на майно, передане їй до статутного капіталу, на суму близько 500 млн грн, або 57 % від його загального розміру.

    «Будь-яких перешкод для відчуження переоформленого у такий спосіб майна наразі не існує», – повідомляє ДФІ.

    «Як свідчать результати попередніх контрольних заходів, проведених в системі Мінагрополітики, передача з балансу на баланс державними підприємствами «Хрещатик», «Агроспецсервіс», «Агроінвест» адміністративної будівлі по Київ, вул. Хрещатик, 24 (площею майже 11 тис. кв. м) може надалі призвести до її відчуження через механізм банкрутства таких підприємств», – йдеться у повідомленні.

    Держпідприємство «Державна продовольчо-зернова корпорація України» було перетворено у однойменне ПАТ у 2011 році.

    Правління ПАТ «ДПЗКУ» очолює Ігор Якубович, який раніше був заступником міністра АПК Миколи Присяжнюка та гендиректором Аграрного фонду. Першим заступником голови правління є Роберт Бровді, колишній директор ТОВ «Хліб інвестбуд».

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.