• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Харьков будет потреблять еще меньше газа
    Опубликовано: 2013-12-09 07:03:00

    На харківській ТЕЦ-3 почали монтувати новий турбогенератор №2 замість старого, який прослужив близько 70 років. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

    Як зазначив директор підприємства Леонід Лисак, обладнання придбали у харківського ВАТ «Турбоатом». Електрична потужність агрегату - 20 МВт, теплова - 80 Гкал/год. Його доопрацювання триватиме близько півтора років. Для введення в експлуатацію турбоагрегату необхідно 40 млн грн. Для цього КП «Харківські теплові мережі» планує отримати кредит від Світового банку.
     
    Після пуску агрегату станція зможе покривати теплові навантаження без включення водогрійної котельні.
     
    Леонід Лисак повідомив, що також на теплоцентралі почали демонтаж енергоблоку №3. За словами директора ТЕЦ-3, заміна обладнання дасть можливість зменшувати витрату газу і отримати ще один вид продукції - електроенергію.
     
    Як зазначив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, зараз на ТЕЦ-3 працюють в основному тільки турбоагрегати, один водогрійний котел з п'яти функціонує лише на 30%. Коли морози посиляться, будуть включати й інші котли. Але якщо використовувати нове сучасне обладнання, котли можна використовувати по мінімуму і, таким чином, знизити споживання газу.
     
    Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилась на 8%. Як стверджують в уряді, цьому посприяла реконструкція і замінена котлів в 2866 котелень. В тому числі, переведені на альтернативні види палива 414 котелень. Проведена заміна 478 км теплових мереж у двотрубному обчислені.

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.