• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Под Киевом 250 детей останутся без крова
    Опубликовано: 2013-12-20 04:33:00

    Свято Миколая востаннє відзначать підопічні Інтеграційного центру для біженців. 253 дитини віком до 18 років залишаться без підтримки через неможливість продовжити договір оренди приміщення Центру.

    "Ми вимушені сьогодні востаннє проводити свято для дітей-біженців і виїхати з інтеграційного центру через те, що районний відділ освіти Деснянського району, який є утримувачем цього приміщення, не хоче нас тут бачити", - говорить директор центру Наталія Гуржій.

    За її словами, за опікування дітьми біженців відповідальна держава. Це зафіксовано в плані інтеграції біженців, що затверджений Кабінетом міністрів. Проте центр існував за рахунок міжнародних інвестицій.

    "Ми не є комерційною структурою, ми - благодійний фонд, - розповідає пані Наталія. - Більше коштів міжнародні організації дати нам не можуть. Вони підтримують функціонування центру стосовно зарплат для співробітників, закупівлі обладнання і роботи в гуртках, оплати комунальних платежів, але вважають, що хоча б оренда має бути безкоштовною, адже великою мірою це обов'язок держави."

    Хоча міська та районна адміністрація обіцяли оренду на пільгових умовах, Управління освіти вимагає оренди за приміщення розміром 10 000 гривень на місяць. Судові процеси тягнуться чимало часу і поки що ні до чого не призводять.

    "Районний відділ освіти наполягає, щоб ми залишили приміщення сьогодні. - каже директор Центру. - Але ми вирішили, що проведемо хоча б останнє дитяче свято - діти ні в чому не винні, і хоча б святий Миколай має до них завітати у гості! Тому ми сьогодні робимо свято, а завтра пакуємо речі, щоб до понеділка опломбувати це приміщення."

    Серед підопічних центру - діти біженців із таких країн, як Афганістан, Демократична Республіка Конго, Конго Браззавіль, Узбекистан, Еритрея, Ефіопія, Ірак, Іран, Киргизстан, Кот д'Івуар, Пакистан, Палестина, Російська Федерація, Сирія, Сомалі, Судан, Уганда, Шрі-Ланка, Ангола, Вірменія, Азербайджан, Камерун, Сьєрра-Леоне, Бурунді, Таджикистан, Гвінея, Єгипет та Руанда. З дітьми працювали психологи, викладачі української мови. Школярам домомагали готувати уроки, адже через мовний бар'єр діти часто не встигали. Діяли комп'ютерні курси та численні творчі гуртки. На сьогодні це єдиний центр в Києві і Київській області, де безкоштовно займалися б з дітьми біженців.

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.