• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Ужасный пожар на киевском рынке: товар спасали ценой собственной жизни
    Опубликовано: 2013-12-24 07:23:00

    Суботня пожежа забрала життя чотирьох торгівців, трьох поки не ідентифікували, двоє у лікарні.

    18-річна дівчина, яка допомагала мамі на базарі, нині в терапії Боярки і досі не знає, що залишилась сиротою.

    51-річний чоловік - у реанімації лікарні швидкої допомоги. Павільйон, що торгував ковбасами та сиром – закритий. За чотири години у суботу він наполовину вигорів.

    Хоч зовні цього і не видно, павільйон відновленню не підлягає. Продавців всередину теж не пускають, поки йде слідство.

    Павільйони відкрили рік тому. Дирекція називає їх чи не найкращими спорудами у Східній Європі. Все звели з вогнетривких матеріалів.

    Сендвіч-панелі витримують 600 градусів, а по будівельний досвід на «Столичний» приїжджали делегації з Росії та Казахстану.

    Фруктовий павільйон – з того ж розряду: 54 крамнички мають по два виходи назовні, плюс - 5 – 6 додаткових. Тому врятуватись від вогню не було проблемою, однак люди побоялися залишити товар.

    «Це сталося раптово. І в тому числі, загиблі - це люди, які не повірили, що це не пожежна тривога, яку ми постійно проводимо, а насправді», - каже директор оптового ринку «Столичний» Олексій Чумак.

    Всередині було майже 400 підприємців і десь сотня відвідувачів. Субота незадовго до Нового року – найприбутковіший час. Продавець Євген Ніколаєв кинув свій товар і рятував людей з вогню.

    «Були опалені, чорні були. Не було зрозуміло – це обпали чи просто сажа. Запаху диму не було, і буквально за півтори хвилини туди не можна було зайти. Це дуже швидко було», - розповідає чоловік.

    Євген вважає, загорівся дах, причому, спалахнув одразу із кількох боків. Дирекція не виключає: це міг бути навмисний підпал.

    Це ж підозрює і міліція, хоча кримінальне провадження відкрили за статтею про порушення правил пожежної безпеки. Обставини трагедії на місці з’ясовують 5 слідчо-оперативних груп.

    «Вилучають зразки обгорілих конструкцій, матеріалів, а також інших предметів, які можуть бути на згарищі, для того щоб встановити, від чого саме відбувалася ця пожежа, і чому так швидко поширився вогонь», - коментує речник міліції Київської області Микола Жукович.

    На ринку обіцяють власним коштом пролікувати постраждалих і поховати жертв. Матеріальні збитки оцінюють лише приблизно – це десятки мільйонів гривень.

    Тим часом виконувач обов‘язків міського голови Києва, Анатолій Голубченко доручив пожежникам проінспектувати усі столичні ринки, адже останнім часом пожежі на них стали ледь не звичним явищем.

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.