• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Третья попытка сжечь один и тот же дом под Киевом
    Опубликовано: 2013-12-25 02:03:00

    Невідомі вже тричі намагалися підпалити приватний будинок під Києвом. Перші спроби були ще в березні, остання - минулого тижня. Власники оселі захищають її як можуть - і сигналізацію встановили, і камери спостереження обладнали. Та все це чомусь не допомогло правоохоронцям затримати паліїв.

    Це відео з камер спостереження. Усе відбувається в Крюківщині, що під Києвом. Невідомі ставлять на порозі каністри з бензином та шини. Далі - розбивають скло і заходять до помешкання.

    Петро Федорович, постраждалий:

    - Спрацювала сигналізація, я з другого поверху спустився вниз, і бачу - два невідомих заходять в будинок, чи грабити вони прийшли, чи вбивати мене прийшли.

    Тоді власник оселі почав боронити її як міг. На відео він з палицею, яку принесли нападники. Чоловік гамселить їх щосили, та й сам дістає.

    - Вони облили мене якоюсь речовиною і щастя те, що я вибив у них сірники, сірник потух і не загорівся.

    Боротьба триває з 20 хвилин, і весь цей час господар сподівається - ось-ось мають прибути бійці з приватної фірми. Зрештою охорона приїжджає, та вже тоді, коли нападники втекли.

    Ігор Ніколенко, керівник охоронної фірми:

    - В Киеве плотность объектов значительно выше и соответственно большее количество машин. За городом плотность охраняемых значительно меньше, и плотность машин значительно меньше. Есть места, где нету ближайших компаний и у которых рядышком с объектом находится машина. В этом случае клиент принимает решение - либо будут ехать 20 минут, либо ставить постовую охрану.

    Не варто постраждалим розраховувати й не компенсацію. Адже з будинку нічого не вкрали.

    Ігор Ніколенко, керівник охоронної фірми:

    - Охранная фирма несет ответственность за вынесенное имущество, что касается поджогов, это другая ситуация, в данном случае договор даже не на пожарную охрану, а на охрану имущества, имущество как таковое никто не уносил.

    Ця спроба підпалити будинок вже третя - розповідають господарі. Перше була на початку березня.

    Юрій, зять постраждалого:

    - Они пришли сюда, разбили окно, здесь у нас мебель стояла, как раз в ящиках мебель, они как раз бросили коктейль молотова на мебель, и все загорелось. Все сгорело полностью внутри.

    Ось такий вигляд все мало після першого нападу. Уже за десять днів палії прийшли вдруге.

    Юрій, зять постраждалого:

    - У нас уже дом мы поставили на сигнализацию, они сломали эти доски, занесли сюда литров 120 бензина наверное, и видимо их спугнула сигнализация, потому что там стала пикать кнопочка внутри. И они не успели поджечь и убежали.

    Усі три випадки розслідують слідчі міста Вишневого, що на Київщині. Результатів - нуль. Хоча після першого підпалу спливло 9 місяців.

    Ірина Винокурова, кореспондентка:

    - З моменту останнього нападу на будинок минув уже майже тиджень. Втім за цей час правоохоронці навіть не взяли відео з камер спостереження. Як тоді шукають нападників - незрозуміло.

    Не знають у міліції, і хто саме погрожував власникові оселі перед підпалами.

    Петро Федорович, постраждалий:

    - Три справи відкрито з березня місяця, це вдже четверта чи п'ята. І постріли, і все зафіксовано, і телефони відомо, з яких погрожували. І пока що не може міліція.

    Упродовж цих місяців у міліції значно важливіші справи - кажуть правоохоронці. Та цього разу, зазначають, розслідувати мають швидше - нападників добре відлупцювали, а чоловіків з травмами знайти легше, ніж вітра в полі. Втім поки що слідчим не допомогло й це.

    Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

    - По факту підпалу слдічими Києво-Святошинського району було відкрито кримінальне провадження за статтею 194 ч.2 - це пошкодження майна шляхом підпалу. І в подальшому звернення громадянина, які були, ми їх всі реєстрували і долучали до цього кримінального провадження, яке вже було відкрите.

    Власники ж будинку тепер розуміють: ані на правоохоронців, ані на охорону сподіватися не варто. Зізнаються: розраховують лише на себе.

    - Надо було добити його, тому що я бачу, що нема кому захистити. Це всім так раджу. Появився - бий.

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.