• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Киев готовы превратить в руины
    Опубликовано: 2014-01-28 01:03:36

    Вже тиждень на столичному Майдані незалежності не вщухають протести. Минулої неділі, 19 січня, після проведення Народного віче, спроба пікетувати урядовий квартал обернулася силовими протистоянням між активістами та спецпризначеннями і внутрішніми військами на вул. Грушевського.

    Наразі п’ять українців загинули (Генпрокуратура визнала використання бойової зброї), багато скалічених та поранених, спецпризначенці отримали опіки. Протестувальники обурені рівнем надмірної жорстокості з боку силовиків, останні, у свою чергу, не розуміють, за що в них летить бруківка та пляшки з коктейлями Молотова. Акції протесту, що супроводжуються штурмом адміністративних будівель, вже охопили західні, північні та центральні регіони країни, та поступово переміщуються на схід та південь.

    Київ також зазнав численних «поранень». Так на «лінії вогню» - вул. Грушевського та частини Європейської площі мітингувальники розібрали бруківку на декількох квадратних метрах. Каміння використовують для жбурляння у «Беркут» та військових. Також не має більше тротуарної плитки біля підземного переходу на Майдані незалежності.

    Для будівництва барикад протестувальники використовують інші елементи благоустрою: сміттєві баки, металеві лавки, що стояли на зупинці біля Національної бібліотеки. Для цього було розібрано близько 10 метрів паркану, яким огороджений стадіон «Динамо», спалена права каса на вході до стадіону. Щоправда, один з лідерів опозиції, український політик Петро Порошенко у суботу, 25 січня, пообіцяв фанатам київського «Динамо» за власний кошт відновити бруківку на вул. Грушевського та відремонтувати стадіон.

    Окрім цього, на Європейській площі згорів магазин, а мешканці Музейного провулку скаржаться на відсутність чистого повітря через чорний дим від підпалених покришок. Втім, зведення барикад спонукає протестувальників прибирати з вулиці сніг: його складають у мішки та закладують у 2-3-метрові огорожі, як захист від можливого наступу з боку «Беркуту». У КМДА вже оцінили шкоду місту у 14 млн грн.

    У захоплених активістами будівлях МінАПК та Українському домі вибиті вікна або понівечені двері, але, як свідчать прямі включення, мітингувальники після захоплення будівель відновлюють їх з середини. Так в Українському домі вчора прибирали сміття, мили підлогу, намагалися відремонтувати понівечені двері та вікна. Не витримують натиску і будівлі обласних державних адміністрацій західних областей, та вже протести охопили й центральні та південно-східні регіони.

    Минулого понеділка, 20 січня, редакція «У.К.» звернулася до читачів із проханням оцінити, чи є виправданою шкода благоустрою міста під час акцій протесту. Більшість респондентів, які проголосували на офіційній сторінці «У.К». вважають, що заради справедливості цілком можна пожертвувати бруківкою та загородженнями – це підтримали 45% опитаних. Протилежну думку мають теж немало українців. Вважають це вандалізмом, за скоєння якого потім заплатять платники податків 28% учасників опитування. Тих, хто не може виправдати такі дії, але не бачить іншого способу боротьби 12%, а тих, хто підтримує виключно мирний протест, – 14%. Не визначилися з відповіддю лише 1% респондентів.

    Втім, на офіційній сторінці «У.К.» у соціальній мережі Facebook опитування продемонструвало трохи інші результати. Більшість – 40,5% - також вважає, що пошкодження елементів благоустрою – невелика ціна за справедливість. Втім, другу позицію займає підтримка мирного протесту – «за» висловилися 38% респондентів. Вважають це вандалізмом 14,3% опитаних, а тих, хто впевнений, що це вимушений крок – 7,1%.

    Источник

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.