• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Ющенко: 2005 рік став найуспішнішим для України
    Опубликовано: 2006-01-12 17:36:00

    Президент України Віктор Ющенко перекй, що 2005 рік став найуспішнішим для нашої держави з точки зору соціальних показників. Про це він сказав сьогодні на брифінгу після закінчення позачергового засідання уряду. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Ми не мали більш успішного соціального року. Такі тенденції тримати нелегко, дай бог, щоб вони витримані були у соціальній політиці 2006 року», – сказав Глава Української держави.

    «Сьогодні ми можемо абсолютно відверто і чітко заявити, що влада витримала іспит на формування високої макроекономічної культури», – наголосив В. Ющенко, додавши, що цього вдалося досягти після «політичних шоків», які Україна переживала протягом останніх двох років. Серед здобутків нової української влади він зокрема назвав нижчий від запланованого дефіцит бюджету, індекс споживчих цін у рамках запланованого – близько десяти відсотків, скорочення внутрішнього і зовнішнього боргу країни, суттєво збільшені резерви НБУ – 20 млрд. доларів, погашені прострочені платежі по ПДВ, приріст ВВП на рівні близько трьох відсотків.

    Президент також зазначив, що покращилися показники по ряду «складних галузей» ВВП, які ще півтора-два роки тому мали тенденцію до падіння – йдеться зокрема, про машинобудівництво, металургію, хімічну, нафтохімічну, деревообробну, видобувну промисловість. В. Ющенко також висловив переконання, що для будівельної галузі після аналізу всіх статистичних даних четвертий квартал 2005 року виявиться найрезультативнішим за останні півтора року.

    «Ми маємо перші ознаки росту конкретних галузей. Тому в нас є всі підстави говорити, що і в контексті економічному, і в контексті соціальному в попередньому році багато що зроблено», – сказав Глава держави. Він також повідомив, що більш детальне обговорення результатів діяльності уряду планується провести на окремому засіданні за участю голів ОДА та обласних рад за кілька тижнів.

    Говорячи про План дій, розроблений урядом на 2006 рік, Президент відзначив його конкретність. «Ви не знайдете жодного слова, за яким би не стояла цифра», – сказав він.

    «Ми хочемо представити народу, громаді, що 2006 рік буде роком унікальної національної динаміки. Ми хочемо підкреслити, що Україна в цьому році приймає оригінальні виклики, на які вона роками не давала відповіді, що у кожного міністра, міністерства буде оригінальний план дій», – сказав Президент. У цьому контексті В. Ющенко також підкреслив важливість соціальної складової програми. Найголовніше, на що розрахований документ, – «як зробити за дванадцять місяців радикальний перегляд політики медичної, освітньої, наукової культурної, яка б значно підвищила цінності і соціальні стандарти такого типу для людей», наголосив Президент.

    ELCOMART Политика

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.