• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Національна академія медичних наук України створює Інститут ядерної медицини та променевої діагностики
    Опубликовано: 2012-03-14 10:29:30

    НАМН України за дорученням Уряду України долучилася до вирішення проблем запровадження та впорядкування в країні ПЕТ-діагностики.

     

    ПЕТ/КТ – це технології, яки застосовують в онкології. Вони посідають значне місце, як такі, що що здатні суттєво вплинути на результати лікування.

     

    Сучасна ядерна медицина та променева діагностика – високотехнологічні галузі медицини, які забезпечують точне визначення близько 90% від усіх відомих захворювань людини. Їй притаманні постійна розробка інноваційних технологій і високі темпи оновлення апаратури, оперативного запровадження нових методів дослідження до медичної практики, здійснення заходів, спрямованих на ефективне використання високовартісного обладнання.

     

    Спеціальні дослідження, котрі нещодавно були  проведені в США, Японії, країнах Західної Європи показали, що вкладення 1 долара США в розвиток ПЕТ-технологій дозволяє заощадити від 1,5 до 2,5 доларів для інших видатків системи охорони здоров’я.

     

                 Променеві дослідження із застосуванням ПЕТ/ КТ - технологій призначені першочергово для діагностики та діагностичного супроводу лікування не лише в онкології, але й у кардіології, нейрохірургії та неврології.

     

    Слід наголосити, що позитронно-емісійна томографія не є панацеєю і має чітко окреслене коло показань. Її призначення, зокрема, недоцільне у випадках, коли результати обстеження не вплинуть на тактику лікування. Вона також не може бути й методом скринінгу через специфічність досліджень та суттєве променеве навантаження.

     

    З іншого боку – ПЕТ/КТ  має безперечні переваги у диференціальній діагностиці й визначенні поширеності пухлинного процесу, ранній діагностиці рецидивів новоутворень.

     

    Великі надії покладаються й на наукові дослідження зі застосуванням позитронно-емісійної томографії. Першочергово це вивчення метаболізму злоякісних новоутворень та визначення  його змін, що відбуваються під впливом хіміо-променевої терапії.

     

    З точки зору практичної охорони здоров`я запровадження ПЕТ/КТ в онкологічну практику сприятиме найбільш адекватному вибору тактики лікування та своєчасній її корекції. Загалом передбачається суттєвий позитивний вплив на показники тривалості та якості життя онкологічних хворих, інвалідізації тощо.

     

    Президія НАМН України постановляє: вважати за доцільне перейменування ДУ «Науково-практичний центр променевої діагностики  НАМН» в ДУ «Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України».

     

    «Створення Інституту ядерної медицини та променевої діагностики – надзвичайно амбітне, але життєво важливе завдання . Я переконаний, що запровадження  ПЕТ-технологій  до фундаментальних та прикладних наукових досліджень, а також надання науково-методичної і висококваліфікованої консультативно-діагностичної допомоги закладам охорони здоров’я, суттєво покращить діяльність служби променевої діагностики в Україні»,- наголосив президент НАМН України Андрій Сердюк.

     

    Довідково:

    ДУ «Науково-практичний центр променевої діагностики НАМН України» -  установа, котра понад 10 років успішно здійснює поглиблені комплексні обстеження хворих, виконує фундаментальні та прикладні наукові дослідження разом із науковими закладами НАМН та НАН України; готує висококваліфіковані кадри за спеціальностями «рентгенологія», «ультразвукова діагностика». На сьогодні ДУ "Науково-практичний центр променевої діагностики НАМН України" за структурою та кадровим потенціалом повністю відповідає вимогам Науково-дослідного інституту. В штаті 6 докторів наук, 9 кандидатів наук. Виконуються 3 докторські та 5 кандидатських дисертацій. Центр оснащено сучасним діагностичним обладнанням, на якому здійснюється щороку понад 80 тис. обстежень.

     

    E-NEWS.COM.UA

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.