• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Киев стоит на пороге экологической катастрофы
    Опубликовано: 2013-07-15 08:32:12

    Київська влада стурбована екологічною ситуацією довкола ВАТ «Радикал». Не дивлячись на те, що протягом 2001-2006 років була здійснена значна робота з ліквідації наслідків цього виробництва, ще залишилося багато проблем. Зокрема, потрібно знешкодити 45 тонн хлорвмісних сполук і тари від них та утилізувати 200 тис. тонн ртутьвмісних відходів заводу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

    «На сьогоднішній день бюджет міста Києва може дозволити ліквідацію тільки хлорвмісних речовин. Для здійснення цього заходу ми передбачили видатки в сумі 900 тисяч гривень», – зазначила директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк.

    За її словами, Департаментом промисловості та розвитку підприємництва згідно з усіма нормами чинного законодавства України було проведено конкурсні торги для закупівлі послуг із збирання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення хлорвмісних сполук, які знаходяться на території ВАТ «Радикал». Людмила Денисюк наголосила, що головним критерієм були досвід з виконання аналогічних робіт і гарантування екологічно безпечної утилізації небезпечних речовин. Такою компанією, з якою за результатами торгів і був підписаний договір, виявилася ТОВ «С.І.Груп Консорт Лтд.».

    Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва повідомила, що 23 липня поточного року на заводі «Радикал» відбуватимуться роботи із знешкодження та вивезення хлорвмісних речовин.

    Вона також зазначила, що КМДА планує якомога швидше знешкодити та утилізувати й ртутьвмісні відходи. У 2012 році з міського бюджету вже було виділено 5 млн грн на розроблення техніко-економічного обґрунтування, проведення наукових досліджень стану ґрунту, повітря, споруд і промислового майданчика ВАТ «Радикал». Але для реалізації цього проекту необхідні значно більші фінансові вкладення, а саме 1,3 млрд грн. Профінансувати цю роботу місту не під силу.

    «Ми звернулися до Президента України з проханням виділити у 2013 році на цей проект з резервного фонду державного бюджету 300 мільйонів гривень і сподіваємося, що нас почують. Адже немає нічого важливішого за здоров’я та життя українського народу», – підсумувала Людмила Денисюк.

    Нагадаємо, що до припинення у 1996 році своєї виробничої діяльності, ВАТ «Радикал» було монополістом з виробництва в Україні деяких видів синтетичних матеріалів, які містили у своєму складі сполуки ртуті та хлору. Ці речовини при неналежних умовах зберігання та експлуатації становлять екологічну небезпеку, особливо враховуючи те, що зупинка виробництва була проведена з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а залишки хімічних речовин не були вивезені з підприємства.

     

    http://capital.jkg-portal.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.