• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Что будет в Киеве на годовщину празднования Крещения Руси
    Опубликовано: 2013-07-22 23:20:06

    26-28 липня в Києві пройдуть святкові заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Русі
    У святкуванні візьмуть участь представники всіх Помісних Православних Церков, керівництво української держави, а також керівники деяких зарубіжних держав, у тому числі Росії та Білорусі, і іноземні урядові делегації. За даними прес-служби Української православної церкви (Московського патріархату), у п'ятницю, 26 липня, о 14:00 розпочнеться урочиста Академія в Палаці "Україна" в Києві, на якій будуть присутні керівники держави та представників церков. У той же день увечері в Україну прибудуть Предстоятелі та представники усіх Помісних Православних Церков, які візьмуть участь у святкуванні ювілею.

    Також увечері в п'ятницю о 21:00 в Києво-Печерській Лаврі зустрічатимуть хрест апостола Андрія Первозванного - святиню привезуть з Греції спеціально до святкування Хрещення Русі. У Лаврі хрест перебуватиме з вечора п'ятниці до вечора неділі.

    27 липня, в суботу, на Володимирській гірці, біля пам'ятника хрестителю Русі, відбудеться традиційний подячний молебень, який розпочнеться о 10:00. Молебень звершить Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Крім церковних ієрархів з усього світу в богослужінні візьмуть участь керівники кількох держав і зарубіжні урядові делегації.

    У той же день на Соборній площі Києво-Печерської Лаври, в 17:00 відбудеться вечірнє богослужіння, а в 18:00 на Хрещатику розпочнеться святковий концерт.

    Крім того, в суботу на Хрещатику ієрархи Православної Церкви зустрінуть Хресний хід, присвячений 1025-річчю Хрещення Русі. Хресний хід з мощами великого князя Володимира стартував у Росії і пройшов по містах України, Росії та Білорусі.

    Завершиться святкування Хрещення Русі Божественною літургією на Соборній площі Києво-Печерської Лаври. Богослужіння, в якому візьмуть участь представники всіх Помісних Православних Церков, розпочнеться в неділю, 28 липня, і пройде під відкритим небом перед Свято-Успенським собором.

    Головні заходи святкувань будуть транслюватися у прямому ефірі "Першим національним каналом".

     

    volianarodu.org.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.