• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Очередная скандальная стройка в Киеве
    Опубликовано: 2013-09-13 06:03:00
    Будинок на розі вулиць Хрещатик та Б. Хмельницького (40/1), збудований у кінці ХІХ сторіччя, може стати історією.
     
    Нові власники збираються його повністю перебудувати, знехтувавши не лише охоронним статусом, а й тим, що будівля знаходиться в єдиному вцілілому після війни кварталі на головній вулиці столиці.
     
    Про це вчора журналістам під час прес-конференції розповів народний депутат ІІ-VІ скликань Володимир Стретович, пише Голос України.
     
    Хрещатик 40/1 більше відомий корінним киянам як Центральний гастроном. За радянських часів це був один з небагатьох продуктових магазинів, що працював до 23-ї години. А краєзнавці вказують, що з цим будинком пов’язана значно цікавіша історія.
    Висотка на Хрещатику
     
    До революції тут розміщувався так званий «готель Кане» — дешеві мебльовані кімнати, які можна було винаймати не лише на кілька днів, а й на кілька років.
     
    Особливої слави готель зажив завдяки його мешканцям. Зокрема, серед них були художник Михайло Врубель, гетьман Павло Скоропадський, драматурги Панас Саксаганський та Іван Карпенко-Карий, поет Максим Рильський.
     
    Володимир Стретович вважає, що там непогано було б відновити готель з номерами Врубеля, Скоропадського, а не знищувати будівлю повністю. Водночас, схоже, саме це збираються зробити нові власники. «Новобудова матиме висоту 55 метрів, тоді як існуючим генеральним планом Києва в Центральному історичному ареалі заборонено будівництво споруд вище за 27 метрів», — обурюється пан Стретович.
     
    Врятувати те, чого немає
     
    Утім, сьогодні будинок не нагадує ані «готель Кане», ані сучасний хмарочос. Це, швидше за все, — непорозуміння на центральній вулиці (на знімку — на передньому плані).
     
    Три верхні поверхи щільно затягнуті рекламним «простирадлом». На першому — за ятками «Морозиво», «Чікен бургер» та іншими, що вросли у будинок, навіть не видно стін.
     
    Здогадатися, що ця споруда є хоч якоюсь цінністю, перехожому практично неможливо, і, вочевидь, якщо найближчим часом власники не візьмуться до ремонту, то не знадобиться навіть дискусія — будинок зруйнується сам.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.