• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Миллионная VIP-афера в Киеве
    Опубликовано: 2013-10-30 23:44:00
    У Києві подружжя -шахраї, прикриваючись іменами відомих політиків, обдурили українських бізнесменів на 13 млн гривень. 
     
    Як повідомили «Коментарям» у прес-службі столичної прокуратури, від дій шахраїв впродовж 2008-2010 років постраждало 15 бізнесменів.
     
    Встановлено, що шахрайську схему в 2008 році організувала 55-річна бізнесвумен з Тернопільщини, яка в подальшому залучила до злочинної діяльності і свого чоловіка. Він виконував функції помічника, а також керівника охорони та деяких структурних підрозділів у створених ним фірмах.
     
    Видаючи себе за фахівців у фінансово-кредитній сфері, шахраї підшукували перспективних бізнесменів і пропонували їм свою допомогу в отриманні кредитів від західних інвесторів під низькі процентні ставки. Крім дешевих кредитів, зловмисниця також пропонувала підприємцям стати її партнерами у масштабних бізнес-проектах.
     
    «З метою справити у потенційних жертв враження успішної фінансової діяльності жінка зареєструвала низку фіктивних підприємств, взяла в оренду дорогі офіси в центрі столиці і найняла штат співробітників», - йдеться в повідомленні.
     
    Крім того, шахрайка активно поширювала в бізнес-колах неправдиву інформацію про свої нібито впливові зв´язки з політичною та фінансовою елітою України, Євросоюзу та Північної Америки. За можливість отримати «вигідну» позику і взяти участь у реалізації «успішного» проекту бізнесмени платили шахраям за посередницькі послуги від $50 тис. до 6 млн грн. При цьому жодного кредиту люди так і не отримали, а бізнес-проекти, запропоновані шахраями, як виявилося, ніколи не існували.
     
    Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великому розмірі) і за ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
     
    Источник
    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.