• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Як підтримувати здоровий психічний стан дитини
    Опубликовано: 2024-04-16 22:17:46

    Дитячий психолог — це фахівець у галузі психології, який спеціалізується на проблемах дитячого розвитку, емоційному та психічному здоров'ї дітей та підлітків. Його основна робота полягає у допомозі дітям розуміти та керувати своїми емоціями, вирішенні проблем поведінки, страхів, тривог, а також у підтримці психологічного розвитку.

    Дитячий психолог може допомогти діагностувати та оцінити психічний стан вашої дитини за допомогою спеціальних тестів, інтерв'ю та спостережень. Також він надає психологічну підтримку, консультацію та терапевтичні послуги не тільки для дітей, але і для їхніх батьків. Впродовж лікування розробляється та впроваджується індивідуальний план допомоги для пацієнта з різними психологічними потребами. Доволі часто це можуть бути сеанси у вигляді групових сесій з розвитку соціальних навичок, емоційного інтелекту та саморегуляції.

    В багатьох шкільних закладах є власний дитячий психолог, який тісно співпрацює з вчителями, батьками та іншими фахівцями для створення сприятливого психологічного середовища для дітей у школі та вдома.

    Основні функції дитячого психолога

    1. Діагностика — визначення психологічних та емоційних проблем у дітей за допомогою спеціалізованих тестів, оцінок та спостережень.
    2. Надання порад та психологічної підтримки дітям у вирішенні їхніх проблем, страхів, тривог та негативних емоцій.
    3. Проведення психотерапевтичних сесій з дітьми для розв'язання психологічних та емоційних проблем, а також навчити ефективним методам вирішення тієї чи іншої проблеми.
    4. Педагогічна підтримка.
    5. Проведення групових та індивідуальних занять з розвитку навичок соціальної взаємодії, емоційного інтелекту та інших аспектів особистісного зростання.

    Дитячий психолог допомагає дітям зрозуміти їхні почуття, емоції та поведінку, а також навчає їх ефективно керувати своїми реакціями та розвивати здорові стратегії взаємодії з навколишнім світом.

    Якщо ви помічаєте, що ваша дитина має нездоровий емоційний та психологічний стан, має проблеми у поведінці та в спілкуванні з однолітками, спостерігаються порушення розвитку або труднощі у соціалізації — в таких випадках радимо звернутись до кваліфікованих спеціалістів. В медичному центрі “Дитина” ви зможете записатися на першу консультацію до дитячого психолога, щоб допомогти своїй дитині подолати труднощі та краще зрозуміти її внутрішній стан.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.