• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Как киевлянам уберечься от квартирных воров на время отпуска
    Опубликовано: 2013-07-15 00:42:39

    Розпал літа - найліпший час відпочити від роботи і поніжитися на пляжі. Липень, серпень - для цього підходять ідеально. Але поки чесні українці відпочивають - для злодіїв саме робота. Улітку кількість квартирних пограбувань зростає на третину. У міліції порахували: лише в Києві з 1 травня до 10-го липня сталося понад 1100 крадіжок. Виносять усе - гроші, золото, дрібну техніку і навіть одяг, особливо дорогі шуби та шкірянки. Більшість людей грабіжників недооцінює, а дарма. Міліціонери зі стажем розповідають: якщо на вашу оселю накинули оком професійні квартирні злодії, пиши пропало - найнадійніші замки відкривають за лічені хвилини і зникає навіть заначка, яку дружина не знаходила кілька років. Однак вберегтися навіть від найдосвідченіших крадіїв не так вже й складно. Аліна Орищин з'ясувала секрети спокійної відпустки.

    Дільничний інспектор міліції Ігор Нехарошов щодня обходить квартири на своїй дільниці.

    Ігор Нехарошов, дільничний інспектор міліції:

    - Доброго дня! Дільничний інспектор міліції Нехарошов Юрій Миколайович.

    Мешканцям роздає пам'ятки, щоб зменшити кількість квартирних крадіжок. Розповідає, як не стати жертвою шахраїв та вберегти своє майно. Правила прості: зачиняти вікна, встановлювати грати, не залишати ключі у дверях, чи, власне самі двері відчиненими.

    Ігор Нехарошов, дільничний інспектор міліції:

    - Не залишати ключі під килимками, у поштових ящиках. Ну, під килимками - це саме главнее.

    Найчастіше злодії вибирають ті квартири, які залишені на тривалий час без нагляду.

    Ігор Нехарошов, дільничний інспектор міліції:

    - Єслі виїжджаєте за межі міста, просите сусідів, щоб забирали вашу почту. Бо єслі крадії можуть замітити, що багато дуже почти, то єсть причина для цього. Поміняти замки, хороші поставити.

    Година-пік для крадіжок - у будні з 8-ої ранку до третьої дня. Близько полудня злодії "завітали" і в квартиру до Костянтина Андріюка. Чоловік відлучився з дому на три години, а коли повернувся, то знайшов ручку від дверей на підлозі та зламаний нижній замок.

    Костянтин Андріюк:

    - Я починаю смикати за двері, чим є, а двері не відчиняються. І я не можу зрозуміти, що це таке. Замок зламаний і двері не відчиняються.

    Костянтин одразу викликав майстра з відкривання замків. Коли той приїхав - з'ясувалося, що господар, виходячи з дому, зачинив двері на один замок. А на інший, через те, що погано працював, не замикав.

    Костянтин Андріюк:

    - Вони не знали, що верхній замок не зачинений. Як сказали, вони використовують такі спеціальні коловороти. Вони почали крутити в правильний бік - замок не відчиняється. Вони думають, ну, добре - покрутимо в інший бік. Крутонули в інший бік і двері заклинило, замок поламався. Вони поламали так замок, що самі не могли відчинити двері.

    Костянтин вважає: те, що сталося - диво. Бо якби зачинив двері на обидва замки, то злодії точно їх зламали б.

    Костянтин Андріюк:

    - Можливо, що вони вибрали наші двері - через те, що у нас дуже прості замки. Ось, наприклад, в сусудів - в них замок складніший. І після того, коли це вже сталося і ми змінювали замки, ми вибрали такий же замок, як і в сусідів. Тому що його набагато важче відкрити.

    Володимир понад 15 років працював у карному розшуку. Розслідував квартирні крадіжки. Добре знає, як працюють злодії. Погодився поділитися досвідом, але не захотів показувати обличчя. Каже, у природі не існує такого замка, котрий не можна було б відкрити. Усе залежить від часу, який на це знадобиться.

    Володимир, екс-співробітник карного розшуку:

    - Если человек с ними работал и работает, то если он больше 2-х минут, даже 3-х минут возится с замком - он его дальше не открывает.

    На справу квартирний крадій іде зі зв'язкою ключів та набором інструментів. Спочатку підбирає ключ, потім береться до саморобної відмички та викрутки.

    Крім злодіїв із саморобними інстументами є й інші, ласі до вашого майна. Це "кватирники", які потрапляють в оселю через відчинене вікно. А ще дрібні шахраї. Вони перевіряють, де незамкнені двері. Якщо знаходять такі, то виносять сумки, куртки та дрібні речі, які потрапили їм під руку. 

    Володимир, екс-співробітник карного розшуку:

    - Большинство случаев - это работают люди, которые "дружат" с наркотиками. Которым надо сейчас деньги и чем больше, тем лучше. То есть, они могут в тупую дверь выбить, ходят, просматривают - в летний период много дверей открытых.

    Крім місцевих злодіїв, у великих містах працюють гастролери. За кілька днів можуть пограбувати з десяток квартир.

    Міліція каже, кількість крадіжок влітку зростає на 20-30 відсотків. Злодії стали винахідливішими - тепер вони шукають свою жертву в соціальних мережах. Якщо ви розмістили фото на відпочинку, а до цього - залишили тут свою домашню адресу, то, будьте певні - зловмисник уже господарює у вашій квартирі.

    До стандарних методів, як уберегти своє майно, фірми, що займаються охороною, пропонують іще один. Встановити сигналізацію. Квартири під охороною злодії оминають десятою дорогою. Там спрацьовує сирена. А сигнал за лічені секунди надходить на пульт фірми, яка охороняє об'єкт.

    Олександр Бухар, гендиректор охоронного холдингу:

    - Оператор получает сигнал - сломана входная дверь. Мы рекомендуем ставить нашим клиентам две двери. Взломал первую дверь, мы получили сигнал - наряд едет. У вора мало времени остается дальше проникнуть к вам в квартиру.

    На місце крадіжки охоронці приїжджають за 10-15 хвилин. Як правило, за цей час злодій, щоб не погоріти, втікає, прихопивши те, що потрапило під руку. Та стовідсоткового способу, як унукнути крадіжки, не існує. Найнадійнішим вже багато століть є або не мати власної квартири, або коли від"їжджаєте - когось в ній залишати.

     

    http://1tv.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.