• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • "Наша Україна" наполягає на вирішенні питання депутатської недоторканості
    Опубликовано: 2006-01-12 11:49:00

    Заява депутатської фракції політичної партії "Народний Союз Наша Україна"

    На засіданні Погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, яке відбулося у вівторок, 10 січня 2006 р., депутатська фракція політичної партії "Народний Союз Наша Україна" внесла пропозицію терміново розглянути законопроекти "Про внесення змін до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо особливостей порушення кримінальної справи), реєстр. №7732-6, ініціатор внесення – Президент України) та "Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення" (реєстр. №8445-1, ініціатор внесення - Кабінет Міністрів України).

    Мова йде про обмеження максимального розміру пенсій для чиновників та зняття депутатської недоторканості депутатів місцевих рад.

    Необхідно зазначити, що Президент України визначив ці законопроекти, як невідкладні для розгляду.

    Заперечень проти включення цих питань до порядку денного з боку присутніх на Погоджувальній Раді не було. Однак, у розклад засідань Верховної Ради України на цей тиждень ці питання не включені.

    Необхідність термінового розгляду зазначених законопроектів викликана тим, що за час з дня відновлення депутатської недоторканості депутатів місцевих рад прокурорами усіх рівнів направлено до сільських, селищних, міських, районних та обласних рад 514 подань на притягнення депутатів до кримінальної відповідальності. Однак лише 73 із цих подань було задоволено, а 326 – відхилено.

    Недоторканість депутатів місцевих рад сприяє тому, що уникають кримінальної відповідальності особи, причетні до вчинення тяжких злочинів. Безкарність зазначених осіб викликає глибоке обурення у суспільстві та призводить до стрімкого падіння авторитету державної влади в цілому.

    Щодо іншого проекту, то в силу недосконалостей чинного законодавства на сьогодні склалася ситуація, коли більшість пенсіонерів отримує мінімальну пенсію у розмірі 332 гривні, в той час, як розмір пенсії у громадян, які користуються спеціальними законами, може складати десятки тисяч гривень в місяць.

    Це ставить у нерівні умови громадян України похилого віку, суперечить статті 24 Конституції України щодо рівності прав і свобод громадян та викликає непорозуміння і справедливе обурення у переважної більшості пенсіонерів.

    Чиновники мають отримувати такі ж пенсії, як і більшість громадян України, а не по 30-50 тисяч, як це відбувається сьогодні. А особи, які вчинили злочини – повинні відповідати, а не ховатися за депутатською недоторканістю.

    Ми вимагаємо негайно розглянути зазначені законопроекти, прийняття яких очікують сьогодні від нас мільйони громадян України.

    Ми вимагає негайно включити до порядку денного Верховної Ради України питання про складення присяги суддями Конституційного Суду України, призначеними Президентом України та з‘їздом суддів України і забезпечити повноцінну роботу Конституційного Суду.

    Прес-служба НСНУ

    «Обсудить на е Силы Народа»


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.