• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Тимошенко остаточно розсварилася з Ющенком?
    Опубликовано: 2006-01-12 11:45:00

    Ситуативна коаліція Юлії Тимошенко з усіма невдахами попередніх президентських виборів: комуністами, есдеками, партією Литвина, реґіоналами Януковича, "Єдиною Україною" Губського, мала би змусити задуматися симпатиків Тимошенко над тим, що насправді доче Газовій принцесі - інтереси України чи власна політична кар'єра, заради якої вона, схоже, готова на все. А також і над тим, яку роль в українській історії - конструктивну чи деструктивну, може зіграти Юлія Володимирівна.

    Зрозуміло, що після власної відставки з посади голови уряду у вересні серце Тимошенко волало до помсти. І таку змогу вона знайшла після укладення газової угоди між Україною та Росією.

    Ще у ні минулого року Тимошенко почала наполегливо виступати за відставку уряду буцімто через невміння уряду домовитись з Росією за газ. Коли ж міністр ПЕК Іван Плачков та голова НАК "Нафтогаз" таки домоглись бажаного (хай і не ідеального) для держави результату, Тимошенко назвала це "зрадою національних інтересів". І саме під цим приводом бютівці голосували проти існування уряду Єханурова. Але, чи дійсно це був виправданий крок? І чи не є сам факт голосування за відставку цього уряду зрадою? Запитання, очевидно, складні, і висновки зробить кожен сам. Але кілька зауваг таки варто додати.

    З однієї сторони Юлію Тимошенко можна зрозуміти, коли вона разом з антидержавницькими силами голосує за відставку. По-перше, вона досі ображена на Президента. По-друге, прем'єрські амбіції Тимошенко -- це мотив більшості її кроків протягом ось уже шести місяців від часу відставки.

    З іншого ж боку ніяк в голові не вкладається така одностайність головного "мотора" революції, нашої Жанни д'Арк з тими, проти кого вона ще трохи більше року тому завзято боролась. Адже під час революції всенародна улюблениця готова була кістьми лягти біля злощасної адміністрації Віктора Медведчука, а сьогодні її соратники -- СДПУ(о) й реґіонали.

    І ось тепер Юлія Володимирівна жертвує своїм становищем -- симпатією виборців, рівнем довіри -- заради... Важко навіть сказати заради чого. Адже Єхануров все одно не вважає себе "в. о.", а тому їй ніяк не стати прем'єром зараз. Тоді, може, робили це бютівці з принципу, яким керується наша недолуга опозиція -- "що гірше -- то краще"?

    Важко сказати. Та напевне можна твердити тільки одне -- така поведінка Тимошенко не додасть їй симпатій виборців -- це раз. А два -- це те, що Віктор Ющенко, навіть попри його вміння йти на компроміси такого удару від Тимошенко не вибачить, про що можна говорити напевне. І це означає, що об'єднаної помаранчевої команди, попри сподівання иків, не буде.

    І ще один момент в голосуванні за відставку уряду -- відвертий натяк на формат нової парламентської коаліції, далекої від ідеалів Майдану, агресивної у відношенні до Президента і його уряду, вузькокланової і антинародної за суттю. Остаточно визначився Володимир Литвин з тим, на чиєму він боці. А Юлію Володимирівну, хоча й не впишеш за одним голосуванням до такої коаліції, та коли й надалі вона буде так діяти, то з впевненістю можна буде говорити про склад більшості в парламенті після виборів. Це буде та братія, яка голосувала за відставку уряду Юрія Єханурова.

    Коментар

    Вадим Карасьова

    Однозначно сказати важко. З одного боку Тимошенко може втратити частину електорату, особливо західного, який гуртуватиметься навколо "Нашої України" й Президента. Тобто Тимошенко може втратити електорат, який орієнтується на політичні мотиви під час вибору і ті, хто відпадуть від неї -- підуть до "Нашої України". Але є інша думка, яка полягає в тому, що виборці на майбутніх виборах голосуватимуть не за політичними, а за інституційними мотивами, тобто, голосуючи за вірогідного прем'єр-міністра.

    В цьому сенсі Юлія Тимошенко, підірвавши позиції Єханурова, може претендувати на пост майбутнього прем'єр-міністра. Вона вже проводить таку кампанію. Отож, якщо виборець орієнтуватиметься не стільки політично, скільки інституційно, то тут Юлія Тимошенко може навіть збільшити частину голосів виборців, які вважають її за такого професійного й сильного прем'єра. Але кінцеві висновки робити поки що рано.

    Поступ, Мирон Франків

    «Обсудить на е Силы Народа»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.