• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Заява Голови НДП Валерія Пустовойтенка з приводу відставки Уряду
    Опубликовано: 2006-01-12 09:55:00

    Відсутність чіткої стратегії співпраці та достатньої прозорості під час підписання газових угод з Росією 4 січня 2004 року привели до негативної реакції з боку ряду впливових політичних сил України. В результаті газова криза в країні переросла у політичну, яка потягла за собою відставку Уряду Юрія Єханурова.

    Поважаючи право нової влади сформувати власну команду і розділяючи її заяви про необхідність об'єднання України, політичної та економічної стабілізації і головне - поліпшення добробуту її населення, Народно-демократична партія та її депутати у Верховній Раді підтримали призначення і Уряду Тимошенко, і Уряду Єханурова. Перед голосуванням за останнього була підписана Декларація єднання та співробітництва заради майбутнього України, котра давала надію на згуртування суспільства та консолідацію політичних сил в ім'я подальшого соціально-політичного та економічного розвитку нашої держави.

    Однак, маніпулюючи довірою як політичних сил, так і пересічних громадян, нехтуючи вагомими політичними домовленостями, "оновлені можновладці" після набуття посад розпочали відверту та цинічну боротьбу за вузько кланові інтереси. Їхнє невміння та професійна неготовність працювати на керівних посадах у виконавчій владі надто дорого коштували Україні!

    Вже друга впродовж року відставка урядової команди відбувається на тлі значного погіршення соціально-економічної ситуації, стагнації виробництва, загрозливого зростання безробіття, а також процвітання корупції у владних структурах.. Міністри практично відмовилися від співпраці з депутатським корпусом, що призводить до постійної неузгодженості, нерозуміння і відкритих протиріч. Позитивним моментом залишається лише прийняття бюджету-2006, що зменшить вплив політичної кризи на роботу економіки, розвиток окремих регіонів України, забезпечить фінансування бюджетної сфери як у центрі, так і на місцях.

    Серйозною проблемою стало і загострення стосунків з нашим стратегічним партнером - Росією. Використовуючи помилки та прорахунки українських політиків і урядовців, їх невміння налагоджувати рівноправні стратегічні стосунки, наша північна сусідка демонструє наступальність у своїй зовнішній політиці з метою посилення свого впливу в Україні. Понад усе це помітно у таких сферах, як газопостачання, торгівля тощо. І нині ці непорозуміння вже зачіпають питання національної безпеки нашої держави, їх невідкладно має розглянути Рада національної безпеки та оборони.

    Напередодні парламентських виборів відповідальність за майбутнє України лежить на всіх політичних силах, які братимуть у них участь. Тому незрозумілими виглядають деякі висловлювання Президента України Віктора Ющенка про можливість розпуску парламенту, які вносять зайву напругу у стосунки між політиками та занепокоєння серед пересічних громадян. Тим паче, що згідно з Конституцією України, такий розпуск неможливий менше ніж за 6 місяців до парламентських виборів.

    Натомість звертаюся до Президента України Віктора Ющенка провести засідання Політичної ради при Президентові України із визначенням пріоритетних завдань стратегічного розвитку України, в основі яких мають бути понад усе національні інтереси. Такий підхід може сконсолідувати суспільство, всі політичні сили, різні гілки влад, незалежно від результатів виборчих перегонів.

    Прес-служба НДП

    «Обсудить на е Силы Народа»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.