• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Молода українська виконавиця Ейва представила на Майдані свої нові пісні і дала ексклюзивне інтерв'ю
    Опубликовано: 2013-12-13 19:26:29

    У ніч з 11 -го на 12 -те грудня на Евромайдане співачка Ейва зробила наймасовішу презентацію відео в історії української музики. Співачка прийшла на Майдан підтримати всіх небайдужих та заспівала зі сцени свою пісню «Україна». 13 грудня E-NEWS.com.ua вдалося взяти у Ейви (її справжнє ім"я - Світлана Кравчук) ексклюзивне інтерв"ю.

     

    Крім того, Ейва представила відео на композицію «Забути», і його побачили десятки тисяч людей. «Я хочу примножити те позитивне, що нас об'єднує, розділивши з вами любов до українського, яке я втілила у своєму новому відео на пісню «Забути». Для мене велика честь і радість представити його саме тут такій великій кількості свідомих, люблячих і сміливих українців», - сказала Ейва. Примітно, що на другій хвилині в кліпі на шиї у співачки у формі підвіски з'являється символ України - тризуб, а в пісні звучить слово "Свобода". Про свої політичні вподобання розповіла сама виконавиця: «Це не збіг, що пісня українською і що в ній присутнє слово «свобода» і тризуб . Це мої цінності, які з'явилися не вчора і не сьогодні: я з ними виросла, їх наскрізь пронизує любов, якою мені хочеться поділитися, адже вона є дієвим інструментом у боротьбі з усім. Агресія породжує агресію, і щоб не стати її рабом, необхідно якомога більше проявів любові: зараз вона нам необхідна як повітря».

     

     

     

     

    Режисером кліпу став Олександр Швець (Zoo Cinema), відомий своєю співпрацею з групою "Скай", Вовою зі Львова, Кіше та іншими виконавцями. Вперше в історії української сучасної пісні Ейва вплела в аранжування етнічну бандуру багатогранного Ярослава Джуся - фіналіста проекту "УМТ", засновника групи «Шпілясті кобзарі» та проекту "Bandura style" (Cинтез клубної музики і бандури) . Саундпродюсером пісні виступив Назар Гук (Юлик з групи "Dzidzio") . Ніжний і витончений стиль створила "Modiste Moda".

     

     

     

     

    13 грудня E-NEWS.com.ua вдалося взяти у Ейви (її справжнє ім"я - Світлана Кравчук) ексклюзивне інтерв"ю.

     

    E-NEWS: Ейво, ми добре знаємо Ваші пісні "Ейфорія", "Вади", "Люби.ком", "Кохай-кохай", "Солодка залежність". Усі вони про неймовірне кохання. Чому і як Ви пов’язуєте кохання і революцію на Майдані?

     

    -          Мої пісні, які здебільшого про кохання – це мій інструмент поширювати свою любов до українського. Революція на Майдані – це революція гідності українця. Будь-який психолог вам скаже: «Хочете бути щасливим - любіть себе, поважайте і цінуйте себе, і тоді те саме до вас проявлять інші люди». Українці повинні зрозуміти, що тільки любов і повага до себе як до нації, як до спільноти, яку об’єднує ця земля, традиції, мова, культурна спадщина та багато чого іншого, - тільки вони приведуть нас до процвітання і поваги іншими країнами. Оскільки я автор-композитор і співачка, я несу цю любов через свої пісні. Все просто.

     

    E-NEWS: Чому ви вибрали до релізу пісню «Забути»? Як до Вас прийшла ідея вплести бандуру в сучасну пісню?

     

    -          Вибрала її тому, що вона гарна J Також я проводила опитування серед своїх друзів, яким на вибір дала три пісні. Більшість проголосували за «Забути». Присутність бандури в цьому треку завдячує, головним чином, моєму особистому знайомству з Ярославом Джусем, який мене надихнув бути ще музичнішою, адже сам є геніальним музикантом і композитором. А ще – мені захотілось ніжним співом етнічної бандури підкреслити українськість цієї пісні, зробити такий легкий синтез сучасної пісні і етнічних елементів. Здається, нам це вдалося.

     

    E-NEWS: Ваша творчість дуже особлива, бо поєднує і безмежну ніжність, і мовний патріотизм, і свою неповторну ідею, якої немає у жодного іншого українського виконавця. Як Ви до цього йшли? Що Вами керувало?

     

    -          Мене так виховали в моїй родині, за що я висловлюю неймовірну вдячність своїм батькам і брату. А ніжність властива майже всім жінкам, я її просто дуже часто висловлюю у своїй творчості, і мені це подобається.

     

    E-NEWS: Ейво, Ви співали на Майдані з якою метою? Щоб підтримати людей? Щоб нагадати їм про любов і непотрібність агресії?

     

    - В першу чергу, я відчувала, що це мої люди і я хочу висловити їм свою вдячність за те, що вони свідомі, люблячі і сміливі. По-друге, я хотіла поділитись своєю любов’ю і нагадати про те хороше, що нас об’єднує. Це своєрідний протест до того, що сьогодні чинить влада. Те, на чому ми концентруємо свою увагу – те ми і підсилюємо.

     

     

    E-NEWS: Над якими піснями Ви працюєте сьогодні? Про що вони? Чи надихає Вас Майдан на нові творчі здобутки?

     

    - Більшість моїх пісень про почуття. Мені найбільше подобається про них писати. Я розчиняюсь повністю і віддаюсь процесу всією душею.  Я не та людина, яка буде в кожний сезон писати про явище цього сезону – Новий Рік, літо і т.д. Я пишу про те, що мене зворушує, людям потрібні справжні емоції, а не «заказуха». Проте, якщо мене зачіпає якась тема, то я легко втілюю її в пісні. Зараз у мене накопичилося достатньо матеріалу – більше, ніж на альбом, і я над ним працюю. Більше половини - ліричні і ніжні пісні. Я впевнена, люди їх полюблять, бо вони з життя. Майдан мене безумовно надихає творити і поширювати українські пісні, бо він показує, скільки людей прагнуть змін і зокрема, скільки людей хочуть, щоб Україна була українською і музика також. Проблема у тому, що ЗМІ дуже некоректно нам нав’язують усілякий «музичний шлак», забуваючи про справжні потреби людей, зокрема в українській музиці.

     

    E-NEWS: Якою Ви бачите Україну через 5-10 років? Що б Ви хотіли порадити українцям? Для чого їм варто жити і за що боротися?

     

    -           Для України зараз настав переломний момент.  Ми – дивовижна країна. Варто зрозуміти, що всі труднощі, які нас тут спіткають, дозволяють нам рости і ставати сильнішими. Усе, що відбувається навколо, є відображенням того, що відбувається у нас всередині. Мені сподобалась фраза одного зі священників, який виступав на Майдані. Він сказав: «Кожен з нас має побачити пороки нашої влади в собі і подолати їх». Можливо, дехто зневірився, і в його уяві навіть не можуть з’явитись яскраві кольори, то чого він очікує від світу? Ми повинні працювати над собою і плекати в собі любов, зокрема любов до України, адже ми її діти, тільки тоді ми змінимо ситуацію. Зараз існує безліч інструментів, що допомагають розвиватись і рости. Варто лише взяти на себе відповідальність і діяти. Кожний починає із себе.

     

     

     

    E-NEWS: Крім своїх пісень Ви пишете багато й іншим виконавцям. Скажіть будь-ласка, кому?

     

    -          Серед українських виконавців, які купували у мене пісні, Світлана Лобода, Наталія Могилевська, Тетяна Піскарьова, Оля Полякова, группа «Ріал О» та інші, деякі з них уже випустили пісні в світ, деякі ще готують їх до релізу. Серед іноземних – російська співачка Бєлка, а також казахська – Луіна, яка з моєю піснею, перекладеною на казахську мову, змагалася за те, щоб представляти Казахстан на «Тюркбаченні» (азіатський аналог «Євробачення»).

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.