• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Історія появи, особливості та цікаві факти про коньяк Метакса
    Опубликовано: 2024-02-27 15:42:42

    В Україні бренд Metaxa не належить до числа найбільш відомих, але у світі він цінується дуже високо. Достатньо сказати, що він офіційно поставлявся до кухонь багатьох коронованих осіб Старого Світу, регулярно входить до рейтингів кращих міцних напоїв та експортується більш як в 140 країн.

    Метакса: що це таке?

    Із самого початку Metaxa позиціювалася як коньяк. Саме такий напис протягом півсторіччя був на всіх пляшках бренду. Навіть сьогодні напій називають коньяком, хоча, звісно, він їм бути не може. Ще в 1936 році оригінальний французький коньяк був захищений на законодавчому рівні. Через 12 років з'явилася організація, до обов'язків якої входив контроль за дотриманням виробниками вищезгаданого закону (він забороняв називати коньяками напої, вироблені не у Франції, навіть із дотриманням відповідних технологій). Тому Метакса сьогодні вважається різновидом бренді, але особливим (офіційна назва — грецький бренді). Водночас Metaxa завжди вказується окремо від інших різновидів бренді, що має свої позитивні та негативні моменти.

    Історія появи

    Невелику компанію з виробництва коньяків у 1888 році заснував Спірос Метаксас, який походив із сім'ї торговців шовком. Під час будівництва винокурні була знайдена старовинна монета, зображення з якої і стало емблемою компанії. На той час це був єдиний перегінний завод у Греції, який займався виготовленням коньяків. Згодом бізнес розширився, були побудовані заводи в Константинополі та Одесі. Вже у 1892 році Метаксу почали експортувати, спочатку до Єгипту, а потім і в інші країни. У 1900 році коньяк з'явився в США, де швидко став популярним, вигравши Гран-прі Міжнародної ярмарки (1915 рік, Сан-Франциско). В 1968 році завод був перенесений до передмістя Афін Кіфісію, де він знаходиться і дотепер. До речі, в Україні елітний коньяк Метакса за приємною ціною можна придбати в магазині MAUDAU.

    Мастер Metaxa

    Секрет успіху грецького бренді полягає в складній технології виготовлення та в тривалій витримці, які і визначають прекрасні органолептичні характеристики напою. Весь цей процес із самого початку контролюється однією людиною, Майстром Метакса. На сьогодні таку посаду займає Константинос Раптіс, і він усього п'ятий Майстер за всю історію бренду. Саме він слідкує, щоби фірмові таємниці такими й залишалися, що й гарантує незмінність стилю, смаків та ароматів бренді. Закінчивши більш як 30 років тому хімічний факультет Університету Афін, він став членом команди Дому Metaxa. Раптісу належить авторство таких серій, як Private Reserve, 12 Stars, Angels’ Treasure. Дотримання технології виробництва Метакса — нелегка справа. Потрібно слідкувати, щоби для купажування були відібрані найбільш ароматні мускатні вина, щоби виноградний спирт витримувався в лімузенських бочках із дотриманням потрібного температурного режиму, щоби під час змішування зрілих сортів бренді з мускатними винами пропорції були «правильними», щоби зберігати в таємниці букет із трав, які додаються на останньому етапі. Як результат — більше десятка сортів Метакси, багато з яких можна продегустувати, придбавши в маркеті алкогольних штук МАУДАУ. Оригінальний смак та задоволення гарантовані!

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.