• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Политическая жизнь Армении
  • Украинско-армянские отношения
  • Культура и искусство Армении
  • RSS feed
  • Купити або продати квартиру в Києві: чи потрібен рієлтор?
    Опубликовано: 2012-04-06 23:43:47

                  Кожен, коли хотів продати або купити квартиру задавався питанням: чи варто звертатися до послуг ріелторів? І незважаючи на те, що купити квартиру можна самостійно, вивчивши пропозицію на ринку, допомога ріелторів не завадить. Також якщо треба терміново продати квартиру - без послуг фахівців з нерухомості не обійтися. Ми вирішили розібратися, в яких випадках допомога ріелторів є необхідною, а коли можна купити або продати квартиру самостійно.

                  Продати квартиру Багато хто, хто дозрів для того, щоб розмістити оголошення: «Продам квартиру в Києві», часто задається питаннями про те, яка процедура продажу житла, які документи для цього потрібні і які податки потрібно заплатити, щоб продати квартиру? Самостійно, не маючи юридичної освіти і досвіду операцій на ринку нерухомості, розібратися в цих питаннях складно: це займе багато часу, тому швидко продати квартиру навряд чи вийде. До того ж сама процедура продажу квартири має свою специфіку. Безпосередньо послуга ріелтора - це лише вершина айсберга. Для того, щоб надати повноцінну послугу з продажу квартир в Києві, крім самого фахівця з нерухомості працюють ще рекламісти, маркетологи, фінансисти, юристи і т.д. Тому, по суті, клієнт оплачує досить ємний і багатогранний процес, в якому задіяні фахівці з різних департаментів, що забезпечують ефективне проведення угоди. На сьогоднішній день в спеціалізованих виданнях можна зустріти тисячі оголошень про продаж квартир: «продам квартиру в новобудові Києва», «квартири в Києві» і т.п. Тому, для того, щоб саме Ваше оголошення про продаж квартири зацікавило потенційного покупця, бажано вдатися до послуг фахівців, які знають всі тонкощі і нюанси непростого процесу, який називається «продаж квартири».

                   Купити квартиру Самостійно квартиру купити зараз, здається, просто, адже пропозиція істотно перевищує попит, але великі ризики при цьому як були раніше, так і залишаються. Адже варіанти всіляких махінацій з нерухомістю тільки ростуть, тому необхідно знати можливі схеми обману з боку шахраїв і вміти правильно визначати несумлінних продавців і проблемні квартири. Це також є роботою ріелтора. «Одне з пріоритетних завдань ріелтора - це забезпечення безпеки операції купівлі / продажу квартири. Для цього проводиться попередня перевірка відповідності чинному законодавству правовстановлюючих документів на об'єкт нерухомості, дійсність документів, що засвідчують особу громадян-власників об'єктів нерухомості, перевірка правової історії квартири, відсутності заборон на відчуження, арештів, податкових заборон щодо майна власників і набувачів і багато іншого ». Клієнт платить за інформацію, якої немає у відкритому доступі, і без якої оцінити безпеку угоди неможливо. Так, наприклад, відомо, що багато квартир відчужувалися не один раз, тому важливо перевірити, чи не було в історії квартири питань, які можуть бути оскаржені в суді, чи правильно були вирішені ситуації з відчуженням частки неповнолітніх, чи не було незаконно виписані мешканців або будь-яких інших проблемних питань. При цьому, розміщуючи оголошення «куплю квартиру в Києві», або забиваючи в пошуку в інтернеті фрази : «квартиру в Києві купити», «де або як купити квартиру», пам'ятаєте, що Вам, можливо, будуть телефонувати люди, які будуть стверджувати, що у них найдешевша квартира в Києві та її низька ціна виправдана необхідністю терміново продати квартиру.

                     Такі привабливі пропозиції повинні викликати підозру і поспішати в цьому випадку не варто. Якщо Вам підійшло житло, і Ви готові цю квартиру купити, варто ретельно перевірити документи на нерухомість і тільки після цього погоджуватися на операцію. Більш якісно і швидше це зроблять люди, які вже не один рік займаються цим професійно, але Ви можете ризикнути і самі зайнятися перевіркою "чистоти" квартири. Ось тільки ризик не завжди себе виправдовує. І варто добре зважити всі «за» і «проти» перш, ніж приймати рішення про економії на комісійних ріелтору. Не всі ріелтори однаково корисні Незважаючи на всі переваги від співпраці з ріелторами, коли Ви вирішили придбати (продати) квартиру, є тут, звичайно, і кілька «мінусів». По-перше, необхідність платити комісійні, якщо квартира буде продаватися або купуватися за допомогою ріелтора. «Прийнятий розмір гонорару - 5%, але все залежить від складності операції і особистою домовленістю з клієнтом», Ще один «мінус»: серед людей, які називають себе ріелторами, і нібито готові допомогти Вам придбати (продати) квартиру, багато шарлатанів. Тому експерти одноголосно радять при виборі ріелтора, довідатися яке агентство нерухомості він представляє.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ArmEmbassy.com.ua активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Армянские новости в Украине ArmEmbassy.com.ua" обязательна.

    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    30 окт, 22:04

    25 сен, 21:14

    04 сен, 18:29

    01 сен, 18:33

    24 авг, 10:35

    22 авг, 18:33

    Армянские новости в Украине
    Электронная почта проекта: info@armembassy.com.ua

    Официальный сайт Посольства Армении в Украине находится по другому адресу
    bigmir)net TOP 100

    Яндекс цитирования
    Яндекс.Метрика
    © Армянские новости в Украине. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на ArmEmbassy.com.ua обязательна. Мнение редакции может не совпадать с мнением автора.